Livre
Néerlandais

Prins en Ridder

Daniel Haack (auteur), Stevie Lewis (auteur), Denise Bos (traducteur)
Een koningspaar is op zoek naar een bruid voor hun zoon. Maar de prins ziet niets in al die dames. Wanneer de prins gaat helpen bij een grote brand ontmoet hij eindelijk de ware! Prentenboek op rijm met kleurrijke tekeningen in Disney-stijl. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Prins en Ridder
Auteur
Daniel Haack Stevie Lewis
Traducteur
Denise Bos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Prince & knight
Éditeur
Amersfoort: Flamingo, © 2021
[36] p. : ill.
ISBN
9789045326863 (hardback)

Commentaires

In een prachtig koninkrijk zoekt een koningsechtpaar een bruid voor hun charmante zoo n.Vele mooie dames passeren de revue, maar het wil niet lukken. Wanneer een gevaarlijke draak grote brand veroorzaakt gaat de prins helpen, hij komt een stoere ridder tegen, die hem redt, en dat blijkt de juiste partner voor de prins te zijn... Iedereen is blij, eind goed al goed. Het eigentijdse sprookje, waarin een lans gebroken wordt voor het homo huwelijk is een vlot geschreven en aardig (voorlees) verhaal. De paginagrote fraaie tekeningen in Disney-stijl zijn geestig en hebben sfeervolle heldere kleuren, een verfrissende uitgave in meerdere opzichten. Prentenboek waarin het thema Jezelf zijn centraal staat. Vanaf ca. 4 jaar.

Prins en ridder

Prins is heel knap, oprecht en spontaan en oud genoeg om zijn plek op de troon in te nemen. Maar het koninkrijk is veel te groot voor één persoon dus gaan ze op zoek naar de perfecte bruid. Hij moet echter halsoverkop terug naar zijn land omdat een draak alles in brand zet. Net wanneer hij het duel wil aangaan met het monster, verschijnt er een ridder die hem helpt de draak te verslaan. Prins en Ridder voelen in een flits dat ze voor elkaar gemaakt zijn en leefden nog lang en gelukkig.Een sprookje dat start met Er was eens ... en eindigt met ... ze leefden nog lang en gelukkig doet vermoeden dat het weer eentje van de zovele is, maar toch is nu er een heel groot verschil. De prins moet trouwen, maar elke prinses dat aan hem wordt voorgesteld voldoet niet. Wanneer hij in de armen van Ridder belandt, weet hij wel precies dat dit zijn ware liefde is. Het fijne aan heel het verhaal is dat zijn ouders en de bevolking het meteen aanvaarden en ontzette…Lire la suite