Livre
Néerlandais

Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown

David Almond (auteur), Alex T. Smith (dessinateur), Annelies Jorna (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Titre
Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown
Auteur
David Almond
Dessinateur
Alex T. Smith
Traducteur
Annelies Jorna
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The tale of Angelino Brown
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2018
254 p. : ill.
ISBN
9789045120911 (hardback)

Commentaires

Bert is al jaren buschauffeur en geniet niet meer van zijn werk. Op een dag vliegt er ineens een wezentje in zijn borstzak: een engel! Bert voelt zich plotseling weer jong en vrolijk, neemt het engeltje mee naar huis en gaat het samen met zijn vrouw Bettie verzorgen. Angelino, want zo heet hij, brengt veel vreugde in hun leven. Ook op de school waar Bettie werkt, brengt hij heel wat teweeg. Helaas zijn er gemene kapers op de kust! Bettie en Bert worden als liefdevol echtpaar neergezet. Als lezer kom je meer van hun verdrietige verleden te weten. Dit warm geschreven verhaal is niet alleen grappig, maar behandelt ook thema’s als de strijd tussen goed en kwaad, omgaan met verlies en positief in het leven staan. Heerlijk om voor te lezen of om zelf van te genieten. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown

Op een zeer gewone dag gebeurt er een wonder in het saaie leven van buschauffeur Bert Brown. Een klein engeltje ter grootte van een vlinder komt tevoorschijn uit zijn borstzak. Op slag verandert zijn leven en vooral zijn humeur. Hij wordt tot groot genoegen van de passagiers de vriendelijkheid zelve. Zijn vrouw Betty, zeer vrolijk van aard, ontfermt zich met alle liefde die ze in zich heeft over dat kleine wonderlijke wezentje. Maar er is een kaper op de kust. Een jongen in het zwart gekleed heeft een duister plan en wil de kleine engel ontvoeren en er beroemd mee worden ...Heel pittig en avontuurlijk verhaal met zoveel inlevingsvermogen verteld dat het echt lijkt. Van het begin tot het einde ben je als lezer geboeid door de avonturen van het kleine gezin. Als een rode draad loopt de liefde die Betty voor alle schepselen der aarde voelt doorheen dit verhaal. Op school bijvoorbeeld, waar ze een hele horde kinderen van voedsel en vele lekkernijen voorziet, wordt ze…Lire la suite

À propos de David Almond

David Almond, né le 15 mai 1951 dans le district métropolitain de Gateshead, est un écrivain britannique, auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il a publié plusieurs livres et a reçu de nombreux prix parmi les plus prestigieux à récompenser la littérature de jeunesse, dont la médaille Carnegie et un prix international : le prix Hans Christian Andersen catégorie Écriture.

Quelques prix et distinctions

  • Médaille Carnegie 1998 pour Skellig
  • Prix Hans Christian Andersen catégorie Écriture 2010, pour l'ensemble de son œuvre
  • Prix Sorcières 2011, catégorie Roman adolescent, pour Le Sauvage, illustré par Dave McKean
  • Prix des libraires du Québec section Jeunesse 2017 pour Le G…En lire plus sur Wikipedia