Livre
Néerlandais

Een goede daad

David Baldacci (auteur), Jolanda te Lindert (traducteur)
Het geluk lijkt even aan zijn kant te staan als oorlogsveteraan Aloysius Archer, onschuldig veroordeeld, in 1949 uit de gevangenis komt. Al snel is er een baantje in zicht, maar dat dreigt hem opnieuw de kop te kosten.
Titre
Een goede daad
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Jolanda te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
One good deed
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019
383 p.
ISBN
9789400511866 (paperback)

Commentaires

Oorlogsveteraan Aloysius Archer heeft een gevangenisstraf uitgezeten voor een misdaad die hij niet heeft begaan, maar als hij in 1949 vrijkomt is hij niet verbitterd, zint niet op wraak. Hij wil zich keurig aan de regels van de reclassering in Poca City houden. Hij moet een baan zoeken, moet bars en prostituees mijden. Door stom toeval krijgt hij al snel een freelance klus in de schoot geworpen. Hank Pittleman, eigenaar van zowat alles in het stadje, zoekt iemand om een schuld te innen bij de vader van zijn vriendinnetje, de mooie Jackie. Sinds er olie werd aangeboord op zijn land, is Jackie's vader in goede doen, hij kan de lening gemakkelijk terugbetalen maar hij stelt een onmogelijke voorwaarde: dochter Jackie moet weer bij hem komen wonen. Hij wordt vermoord, evenals Pittleman, Archer is even verdachte. Thriller met een conventionele plot, maar wel gezet in een sfeer die aangenaam herinnert aan die van de tijden van Raymond Chandlers privédetective Philip Marlowe. Misschien is het…Lire la suite

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia