Livre
Néerlandais

Familieverraad

David Baldacci (auteur)
Titre
Familieverraad
Auteur
David Baldacci
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
First family
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2009
383 p.
ISBN
9789022995037

Plusieurs formats:

Commentaires

Willa Dutton, het nichtje van de president van de Verenigde Staten, viert haar twaalfde verjaardag in Camp David. Wat als een prachtige dag begon, eindigt in een catastrofe. Bij thuiskomst wordt de moeder van Willa vermoord, haar vader neergeslagen en Willa zelf ontvoerd. Naast de FBI en de Secret Service worden, op vraag van de First Lady, privédetectives Michelle Maxwell en Sean King ingezet om de verdwenen Willa terug te vinden. Na een lange en gecompliceerde zoektocht komen de privédetectives het meisje op het spoor. Komen ze op tijd om haar te redden of zijn ze net te laat?
Familieverraad is zeer boeiend en spannend tot op het einde. Dit komt doordat er verschillende verhaallijnen zijn: naast het verhaal over de ontvoering maak je ook kennis met de familie van Michelle Maxwell, die de moord op haar eigen moeder onderzoekt en de spoken uit haar verleden najaagt. Je leert beide privédetectives, Sean en Michelle, op persoonlijk vlak kennen, en krijgt ook een beeld van de…Lire la suite
Kort na een verjaardagsfeestje in Camp David blijkt Willa, het 12-jarige lievelingsnichtje van de Amerikaanse presidentsvrouw gekidnapt te zijn en haar moeder vermoord. Een groot onderzoek wordt gestart maar First Lady Jane Cox vraagt ook nog hulp aan de privédetectives (ex-geheim agenten) Sean King en Michelle Maxwell. Sean King kent de First Lady nog van vroeger, hij heeft haar man, toen nog senator, al eens eerder uit een hachelijke situatie gered. Het duo, nauwelijks bekomen van hun vorige avontuur (‘Geniaal geheim’), stort zich in het onderzoek, komt daardoor in conflict met de FBI en de CIA en stuit op bedenkelijke zaken in het verleden van Jane, Willa’s vader en van de president zelf. Een bijkomende complicatie zijn Michelle's privéproblemen. Vlot, professioneel geschreven, spannende politieke thriller met een aardige plot en verrassende wendingen. Het wisselend perspectief en de korte hoofdstukken houden de vaart er in. Vierde deel in de King en Maxwell-serie. Crimezone gaf vi…Lire la suite

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia