Livre
Néerlandais

De echtgenoot

Dean Koontz (auteur)
Tijdens zijn werk krijgt een jonge Californische tuinman een telefoontje dat zijn vrouw is ontvoerd; het losgeld van twee miljoen dollar heeft hij niet.
Titre
De echtgenoot / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The husband
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2007
333 p.
ISBN
9789024560103

Commentaires

Een nieuwe roman van Dean Koontz blijft nog steeds een gebeurtenis om naar uit te kijken. Ondanks het feit dat de man al een lange lijst succesvolle boeken op zijn naam heeft staan, blijft de kwaliteit onverminderd hoog. Ook met De echtgenoot is het immers raak. Het verhaal zit ogenschijnlijk eenvoudig in elkaar, verloopt chronologisch en laat de bij aanvang opgebouwde spanning wat los om de worsteling van de hoofdpersoon met zijn geweten uitgebreid uit de doeken te doen.

We maken kennis met Mitchell Rafferty en zijn collega Ignatius Barnes, die aan het tuinieren zijn in de tuin van een rijk gezin in een poepchique buurt. Rafferty heeft een klein tweemansbedrijfje, Big Green, waar hij de wat simpele Ignatius tewerkstelt. Drie weken voor zijn 28e verjaardag, op maandag 14 mei, 's ochtends even voor de middag, is Mitchell wat aan het filosoferen over de onvermijdelijke dood die ons allemaal te wachten staat. Net op dat moment krijgt hij een telefoontje dat zijn hele leven…Lire la suite
Tijdens zijn werk krijgt Mitch Rafferty, een jonge Californische tuinman, een telefoontje dat zijn vrouw is ontvoerd. Het losgeld van twee miljoen dollar heeft hij niet, hij krijgt zestig uur om het bedrag bij elkaar te krijgen. Om de druk te vergroten wordt direct voor de ogen van Mitch een willekeurige voorbijganger doodgeschoten. De bloedige verwikkelingen worden hoofdzakelijk geprojecteerd rond de jonge echtgenoot (vandaar de titel), maar geleidelijk wordt verband duidelijk met de verschrikkingen van Mitch' jeugd onder de knoet van ontaarde ouders, gedragspsychologen met gruwelijke ideeën over opvoeding. Zeer suggestief beschreven moord, doodslag en intellectuele waanzin. Vlotgeschreven thriller van de Amerikaanse bestsellerauteur, die inmiddels meer dan veertig boeken op zijn naam heeft staan. www.deankoontz.com. Kleine druk.

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Dean Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de suspense e…En lire plus sur Wikipedia