Livre
Néerlandais
Als er een enorme natuurramp plaatsvindt waarbij bijna de hele wereldbevolking omkomt, proberen een Amerikaanse man en vrouw een groep kinderen te redden.
Titre
Gegrepen / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The taking
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2005
350 p.
ISBN
90-245-4809-8

Commentaires

Gegrepen is Koontz' versie van het einde-van-de-wereldthema dat regelmatig opduikt in horror, fantasy en sciencefiction.

In tegenstelling tot zijn pessimistische voorgangers blijft er bij Koontz echter steeds een sprankeltje hoop, namelijk de liefde van het jonge koppel Molly en Neil Sloan. In Zuid-Californië is september doorgaans een droge maand. Dit jaar blijven de stortregens echter duren en de ononderbroken zware regenval bevat wellicht een zeldzaam mineraal want de regen geeft een zilverachtige fosforescentie af. Voor het avond is vallen zowel de radio als de televisie uit, gevolgd door internet en elke vorm van telefoonverkeer. Alle plantaardig leven wordt in een mum van tijd overwoekerd door een viezig ruikende schimmelsoort en door de extreme weerstoestand sterven veel mensen. Molly en Neil verlaten hun woning om zich naar het stadje Black Lake te begeven. In café 'Tail Of The Wolf' is het merendeel van de dorpelingen samengekomen. De monotonie en de verplettere…Lire la suite
Er breekt een geweldige, onnatuurlijke ramp uit die de hele aarde treft. Een enorme regen, die licht lijkt te geven, veroorzaakt overstromingen en aardverschuivingen. Alle energie valt uit en er gebeuren de vreemdste dingen; er heerst complete chaos. Als het jonge echtpaar Molly en Neil Sloan op de vlucht gaat uit hun huis in Zuid-Californië, zien ze vreemde wezens en gigantische dierlijke begroeiingen. Mensen stijgen ten hemel op door alles heen, waarbij sommigen lachen en anderen in doodsangst schreeuwen. Er zweeft een kolossaal, organisch luchtschip aan de donkere hemel. Molly en Neil nemen de zorg op zich van een stel wees geworden kinderen en krijgen de indruk dat deze gespaard worden terwijl miljoenen volwassenen de dood vinden. En dan, opeens, is het over; de zon schijnt, en een groep volwassenen gaat proberen orde op zaken te stellen. De vraag is: wat of wie was de oorzaak van dit alles? Een boek voor de liefhebber, ongewoon, maar - ondanks de vele bovennatuurlijke gebeurtenis…Lire la suite

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Dean Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de suspense e…En lire plus sur Wikipedia