Livre
Néerlandais

Die onvergetelijke zomer

Elin Hilderbrand (auteur), Yvonne de Swart (traducteur)
Bij de voorbereidingen voor een groot zomergala probeert een moeder van vier jonge kinderen haar buitenechtelijke relatie geheim te houden.
Titre
Die onvergetelijke zomer
Auteur
Elin Hilderbrand
Traducteur
Yvonne de Swart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A summer affair
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2010
399 p.
ISBN
9789044326581 (paperback)

Commentaires

Claire Crispin (bekend glaskunstenaar en moeder van vier jonge kinderen) wordt uitgenodigd co-voorzitter te worden in een commissie voor een groot zomergala ten bate van een kinderfonds. Ze stemt in en dat betekent vergaderen, sponsors zoeken, regelwerk, financiële problemen, maar ook jaloezie en overspel. Naast dat alles wordt ze gevraagd een glaswerk te maken van museumkwaliteit voor de veiling en haar vroegere vriendje - nu een bekende rockster - te strikken voor een optreden. Op de dag van het gala dreigt alles in het honderd te lopen en vragen veel zaken om een oplossing. Een meeslepend verhaal waarin goed uitgewerkt is hoe de hoofdpersoon zoekt naar evenwicht in haar leven en ontdekt dat een huwelijk breekbaar als glas kan zijn. Net als eerdere boeken van de Amerikaanse schrijfster speelt de roman zich af op het eiland Nantucket in het noordoosten van de Verenigde Staten. Volle bladspiegel, kleine druk.

À propos de Elin Hilderbrand

Elin Hilderbrand, née à Collegeville en Pennsylvanie, est une romancière américaine, autrice de nombreux romans d'amour.

Biographie

Elin Hilderbrand est diplômée de l'université Johns-Hopkins.

Elle enseigne ensuite l'écriture créative à l'Iowa Writers' Workshop de l'université de l'Iowa. En 1993, elle déménage sur l'île de Nantucket, au Massachusetts.

En 2000, elle publie Beach Club. Ce roman d'amour et les quinze suivants de l'auteur se déroulent à Nantucket et dans les environs.

Œuvres

Romans

  • The Beach Club (2000)
  • Nantucket Nights (2002)
  • Summer People (2004)
  • The Blue Bistro (2006)
  • The Love Season (2007)
  • Barefoot (2008)
  • A Summer Affair (2008]
  • The Ca…En lire plus sur Wikipedia