Livre
Anglais

The signature of all things

De Amerikaanse erfgename van een fortuin gebruikt in de eerste helft van de 19e eeuw haar rijkdom om haar passie voor plantkunde te ontwikkelen en bereist daarvoor de hele wereld.
Titre
The signature of all things
Auteur
Elizabeth Gilbert 1969-
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: Bloomsbury, 2013
501 p. : ill.
ISBN
9781408841907 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

De in 1800 in Philadelphia geboren Alma Whittaker is erfgename van een groot fortuin. Haar rijkdom gebruikt ze om haar grenzeloze passie voor plantkunde verder te ontwikkelen en daarvoor reist ze tijdens haar lange leven de hele wereld rond. Met haar verlichte ideeën en haar interesse in seksualiteit vormt ze een opmerkelijke verschijning in een tijdperk dat nog erg werd gekenmerkt door religieus dogmatisme en ze is van nature geïnteresseerd in de wetenschap, maar dankzij de liefde raakt ze eveneens in de ban van spirituele zaken. Het geslaagde, goed opgebouwde verhaal is geschreven in een traditionele, beschouwende stijl die bij het beschreven tijdperk past. Plantkunde, liefde, de Verlichting, de positie van vrouwen in de 19e eeuw en ontdekkingsreizen zijn belangrijke thema’s. De Amerikaanse schrijfster (1969) werd beroemd met haar met Julia Roberts in de hoofdrol verfilmde ‘Eat, pray, love’ (2006). Kleine druk en smalle marges.

À propos de Elizabeth Gilbert

CC BY 2.0 - Image by Erik Charlton from Menlo Park, USA

Elizabeth Gilbert est une romancière, essayiste et biographe américaine, née le 18 juillet 1969 .

Biographie

En 2006, elle a publié Eat, Pray, Love : One Woman's Search for Everything Across Italy, India and Indonesia, traduit en français en 2008, sous le titre Mange, Prie, Aime. Elle y relate son voyage d'un an en Italie (Mange), en Inde (Prie) et à Bali (Aime) à la recherche de son moi profond. Le livre devient un véritable best-seller (10 millions d'exemplaires vendus).

Une adaptation cinématographique avec Julia Roberts dans le rôle principal est sortie en 2010 sous le titre Mange, prie, aime.

Elle raconte la vie du survivaliste américain Eustace Conway (protagoniste entre autres de la série télévisée Seuls face à l'Alaska) dans The Last American Man (2002) (ISBN En lire plus sur Wikipedia