Livre
Néerlandais
Zwem je graag? Of rijd je liever op een paard? Lees en zoek over sport. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Sport
Niveau de lecture
AVI Début, AVI M3, AVI 1, AVI 2
Titre
Sport je mee?
Auteur
Geronimo Stilton
Concepteur
Elisabetta Dami
Adaptateur
Elly Simoens
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2019
36 p. : ill.
ISBN
9789085925132 (hardback)

Commentaires

In dit Geronimo kijk-, lees- en zoekboek voor beginnende lezers staan sporten centraal. Zoals fietsen, hardlopen, paardrijden en nog tal van andere sporten. Ook de geschiedenis en Olympische Spelen komen aan bod. Elke dubbele pagina behandelt een tak van sport; er is een kolom met voorwerpen die gezocht moeten worden op de kijkplaat. De tekst is op AVI-Start en M3-niveau, waarbij nu en dan woorden zijn vervangen door plaatjes. In de tekst worden allerlei vragen gesteld over wat er op de illustratie te zien is en staan zoekvragen. De karakteristieke kleurenillustraties en de bekendheid van de hoofdpersoon nodigen jonge kinderen uit dit boek te lezen. Opvallend is dat de vijftien sporten aan het begin van de dubbele pagina’s niet worden genoemd en de naam verder vrijwel nergens in de tekst voorkomt. Alleen turnen wordt specifiek genoemd bij het betreffende hoofdstuk. Op het uitnodigende omslag zien we Geronimo in zee, zittend op een dolfijn. Dit grote boek is ook leuk als zoekboek. Vana…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Il est…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions