Helen Weeks, rechercheur bij Manchester Metropolitan Police, krijgt te maken met lastige zaken die ook veel invloed hebben op haar privéleven.
Titre
In the dark
Directeur
Gilles Bannier Ulrik Imtiaz Rolfsen
Acteur
MyAnna Buring Ben Batt
Antécédent bibliographique
Mark Billingham
Langue
Anglais
Éditeur
Just Entertainment, © 2020
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2017
Durée
4 x ca 50 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Gebaseerd op de romans In the Dark en Tome of Death van Mark Billingham
EAN
8711983972131

Commentaires

Britse politieserie, gebaseerd op de boeken ‘In the dark’ (In het duister) en ‘Time of death’ van bestsellerauteur Mark Billingham. Hoofdpersoon is DI Helen Weeks (MyAnna Buring), een eigenzinnige politie-inspecteur van halverwege de dertig en werkzaam bij Manchester Metropolitan Police. In de eerste twee afleveringen is Helen net zwanger en moet nog wennen aan het feit dat ze moeder wordt. En is haar partner en collega Paul (Ben Batt) wel de vader? Als de man van een vroegere schoolvriendin wordt beschuldigd van ontvoering van twee jonge meisjes, keert Helen terug naar het stadje in Derbyshire waar ze is opgegroeid. DI Tim Cornish (Ashley Walters) staat onder druk om de zaak snel op te lossen. In aflevering 3 en 4 is Helen hoogzwanger. Na een persoonlijke tragedie belandt ze in de meest duistere criminele kringen van Manchester en twijfelt ze of ze haar dierbaren wel kan vertrouwen. Sam Wollaston (thegardian.com) ziet bekende thema’s, veel clichés en toevalligheden, maar noemt de ser…Lire la suite

À propos de Gilles Bannier

Gilles Bannier, né à Perpignan, est un réalisateur français. Il a notamment réalisé des séries télévisées françaises ayant reçu un certain succès critique : la saison 2 d'Engrenages, Reporters, Les Beaux Mecs.

Biographie

Originaire de Perpignan, Gilles Bannier développe dès sa jeunesse une passion pour le cinéma grâce à son père.

Filmographie

Réalisateur

  • 1996- 1997 : Les Zèbres, La 5e
  • 2007- 2009 : Reporters (série télévisée)
  • 2008  : Engrenages (série télévisée)
  • 2011 : Les Beaux Mecs 2 épisodes L'évasion et Tony le dingue
  • 2015 : Paris (série télévisée)
  • 2015 : Tunnel, saison 2 (série télévisée)
  • 2015 : Arrêtez-moi làEn lire plus sur Wikipedia