Livre
Néerlandais

De bronzen sleutel

Holly Black (auteur), Cassandra Clare (auteur), Merel Leene (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Tijdens een feestelijke schoolbijeenkomst ter ere van Call, Aaron en Tamara wordt een medestudente vermoord en ontsnapt Call zelf op het nippertje aan de dood. Wie zit daarachter? Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
De bronzen sleutel
Auteur
Holly Black 1971- Cassandra Clare 1973-
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The bronze key
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2017
272 p.
ISBN
9789048835492 (hardback)

Commentaires

Call en Aaron hebben Constatine Madden (de Vijand des Doods) verslagen. De jonge tovenaars zijn door de Vergadering uitgenodigd om in het zonnetje gezet te worden in het Collegium, een grot onder het water. Daar wordt een aanslag gepleegd op Call en een meisje vermoord. Wat de magiërs van De Vergadering niet weten, is dat de ziel van Constatine doorleeft in Call. Hij en zijn vriend Aaron zijn alle twee Makar, chaostovenaars. Chaosmagie is gevaarlijk en Constatine heeft chaosdieren gemaakt. Brutus, de wolf van Call, is ook een chaosdier. Als de jongens en hun vriendin Tamara weer terug zijn op het Magisterium, de toverschool, horen ze dat de Vergadering heeft besloten dat alle chaosdieren moeten worden gedood. Maar Call wil dat hoe dan ook voorkomen. Dit derde deel uit de serie 'Magisterium'* eindigt min of meer open met een belofte. De bladspiegel is prettig met een ruime interlinie. Het verhaalverloop werkt chronologisch naar de climax toe. De schrijfstijl is eenvoudig. Prettig leesb…Lire la suite

À propos de Holly Black

Holly Black, née le 10 novembre 1971 à West Long Branch dans le New Jersey, est une romancière américaine de littérature fantastique pour enfants. Elle a grandi dans une maison victorienne (un manoir délabré) où sa mère lui racontait des histoires de fantômes et de fées. Elle a créé, en 2003, la série Les Chroniques de Spiderwick publiée en France par Pocket Jeunesse (traduction : Bertrand Ferrier).

Œuvres

le roi maléfique

Série Les Chroniques de Spiderwick (1er cycle)

  1. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions