Livre
Néerlandais

De gevallen koning

Holly Black (auteur), Anne-Marieke Buijs (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Jude heeft de nieuwe koning Cardan aan haar gebonden. Een jaar lang kan zij hem haar wil opleggen en heerst zij dus over Elfhame. Maar iemand aan het hof probeert haar te verraden. Hierdoor loopt niet alleen zij gevaar, maar ook haar naasten. Vanaf ca. 16 jaar.
Extra subject
BookTok, TikTok, fantasy
Titre
De gevallen koning
Auteur
Holly Black 1971-
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The wicked king
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2020
332 p.
ISBN
9789022591611 (hardback)

Commentaires

Een boek dat qua inhoud en toon het predicaat jeugdboek - of youngadultroman - flink overschrijdt. Waar het eerste deel van de serie nog focust op de persoonlijke ontwikkeling van hoofdpersoon Jude, neemt dit tweede deel de lezer een stapje verder. Nu Jude via een list Cardan, de koning van Elfhane, voor een jaar lang aan haar wil gebonden heeft, is zij de feitelijke heerser van het koninkrijk. Dit brengt behoorlijk wat intriges en mysteries met zich mee: van de kleinere problemen aan het hof, tot aan het samenwerken met de bondgenoten van Elfhane en de sterke wil van de koning zelf, die zo zijn eigen agenda heeft. En dan blijkt er ook nog een verrader in Judes directe omgeving te zijn, die een bedreiging kan zijn voor haar familie. Niemand in dit boek lijkt 'veilig', iedereen heeft een geheim of verborgen agenda. Het is een intrigerend geheel met veel verhaallijnen die mooi samenkomen in een open eind dat veel emoties zal oproepen. Bevat expliciete scènes rond moord en martelingen, e…Lire la suite

À propos de Holly Black

Holly Black, née le 10 novembre 1971 à West Long Branch dans le New Jersey, est une romancière américaine de littérature fantastique pour enfants. Elle a grandi dans une maison victorienne (un manoir délabré) où sa mère lui racontait des histoires de fantômes et de fées. Elle a créé, en 2003, la série Les Chroniques de Spiderwick publiée en France par Pocket Jeunesse (traduction : Bertrand Ferrier).

Œuvres

le roi maléfique

Série Les Chroniques de Spiderwick (1er cycle)

  1. En lire plus sur Wikipedia