Livre
Néerlandais

De verbannen koningin

Holly Black (auteur), Anne-Marieke Buijs (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Jude is verbannen uit Elfhame als haar tweelingzus haar om hulp vraagt. Wanneer ze instemt haar te helpen, ontdekt ze een complot om de koning en dus ook haar van de troon te stoten. Zal het haar lukken om dit te voorkomen? Vanaf ca. 15 jaar.
Extra subject
TikTok, fantasy
Titre
De verbannen koningin
Auteur
Holly Black 1971-
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The queen of nothing
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2021
314 p. : ill.
ISBN
9789022592847 (hardback) 9789022594698 (hardback)

Commentaires

Het afsluitende derde deel in de serie ‘Elfhame’, na 'De wrede prins' (2020) en 'De gevallen koning'* (2020). Jude is in de wereld van de stervelingen, nadat ze verbannen is in het laatste deel. Het verhaal begint moeizaam als je de eerdere delen niet gelezen hebt. Jude krijgt bezoek van haar tweelingzus Taryn, die haar echtgenoot gedood heeft. Omdat ze tijdens een ondervraging niet kan liegen, vraagt ze Jude om haar plaats in te nemen. Vanaf deze gebeurtenis leest het verhaal een stuk vlotter. Jude gaat er mee akkoord, en komt weer oog in oog te staan met haar echtgenoot, de wrede koning Cardan. Die blijkt echter meer met haar te hebben dan ze dacht. Als dan ook nog eens blijkt dat haar (pleeg)vader Madoc een coup wil plegen, is de keus voor haar snel gemaakt. Samen met Cardan doet ze er alles aan om dit te voorkomen. Ze is zelf immers de koningin van Elfhame. Uiteindelijk weten ze Madoc te verslaan, maar niet voordat Cardan onder invloed komt van een verschrikkelijke vloek. Haar lie…Lire la suite

À propos de Holly Black

Holly Black, née le 10 novembre 1971 à West Long Branch dans le New Jersey, est une romancière américaine de littérature fantastique pour enfants. Elle a grandi dans une maison victorienne (un manoir délabré) où sa mère lui racontait des histoires de fantômes et de fées. Elle a créé, en 2003, la série Les Chroniques de Spiderwick publiée en France par Pocket Jeunesse (traduction : Bertrand Ferrier).

Œuvres

le roi maléfique

Série Les Chroniques de Spiderwick (1er cycle)

  1. Le Livre mag…En lire plus sur Wikipedia