Livre
Néerlandais

Dief van de nacht

Holly Black (auteur), Anne-Marieke Buijs (traducteur)
De jonge barvrouw Charlie knapt als bijverdienste vuile klusjes op, maar bij een moordonderzoek komt ze achter een verband tussen haar vriendje en de zaak… . Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Magie
Titre
Dief van de nacht
Auteur
Holly Black 1971-
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Book of night
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2022
567 p.
ISBN
9789022594605 (hardback)

Commentaires

Een nieuw fantasyboek van Holly Black. In Charlie Halls wereld zijn schaduwen niet alleen dat, maar bevatten ook de geheimen die de eigenaar wil houden of vertellen. Als uiting van hun persoonlijkheid kiezen sommige mensen ervoor hun schaduw aan te passen, maar dat is niet zonder risico. Charlie zelf is barvrouw en knapt als bijverdienste vuile klusjes op, maar haar nieuwste klus brengt haar vriendje in verband met een moord. Dat hij geen schaduw heeft wuifde ze altijd weg, maar nu blijkt er toch iets met Vince aan de hand te zijn… Spannend en meeslepend geschreven. Holly Black is de internationale bestsellerauteur van verschillende series, waaronder de verfilmde Spiderwick Chronicles, de Magisterium-serie en de bejubelde Elfhame-trilogie. Van haar boeken gingen wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren over de toonbank en ze worden in 32 talen vertaald. Black woont in New England met haar man en zoon. Voor liefhebbers van young adult-fantasy vanaf 15 jaar.

À propos de Holly Black

Holly Black, née le 10 novembre 1971 à West Long Branch dans le New Jersey, est une romancière américaine de littérature fantastique pour enfants. Elle a grandi dans une maison victorienne (un manoir délabré) où sa mère lui racontait des histoires de fantômes et de fées. Elle a créé, en 2003, la série Les Chroniques de Spiderwick publiée en France par Pocket Jeunesse (traduction : Bertrand Ferrier).

Œuvres

Univers Les Chroniques de Spiderwick

Série Les Chroniques de Spiderwick (1er cycle)

  1. Le Livre mag…En lire plus sur Wikipedia