Voor de kust van Afrika wordt de zwangere dochter van een prominente Amerikaanse politicus ontvoerd bij een kaping door Somalische piraten. Het Sigma-team moet haar zien te redden, maar krijgt te maken met het Gilde, een duistere orde die al eeuwen de geschiedenis weet te manipuleren.
Titre
Bloedlijn
Auteur
James Rollins
Traducteur
Gerda Wolfswinkel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Bloodline
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
461 p. : ill.
ISBN
9789024558469 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Een afstammelinge van de tempeliers ontvreemdt hardhandig de Bachal Isu, de staf van Jezus, van een meer dan vijfhonderdjarige man en vermoordt hem zonder mededogen. Het jaar is 1025. Al gauw is duidelijk dat de afstammelingen van de tempeliers en verwanten over lijken gaan om hun doelstellingen te bereiken. Wanneer duizend jaar later Amanda, de Amerikaanse presidentsdochter van James T. Grant, ontvoerd wordt voor de kust van Somalië, krijgt het Sigma-team de opdracht om haar te redden. Bovendien is Amanda hoogzwanger en begrijpt niemand waarom ze in het geniep Amerika verlaat om naar Somalië te gaan. Grayson Pierce leidt het Sigma-team en huurt de veteraan Tucker Wayne en zijn getrainde hond Kane in. Om zijn team te vervolledigen schakelt Pierce Seichan in, een Vietnamslachtoffer, ex-lid van het Gilde en dubbelagent bij Sigma Force. Terwijl het team op zoek gaat naar Amanda, die ergens in de Somalische jungle wordt gevangen gehouden, houdt Painter Crowe, directeur van Sigma Force zic…Lire la suite
De leden van Sigma krijgen opdracht de ontvoerde dochter van de Amerikaanse president te bevrijden, maar stuiten op het Gilde, een geheim genootschap dat al eeuwenlang op zoek is naar onsterfelijkheid. Het ongeboren kind van de dochter moet daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Als zij aanwijzingen krijgen dat de familie van de president betrokken is bij het experiment, staan ze er ineens alleen voor. Ook in dit zevende, zelfstandig te lezen deel uit de Sigmareeks staat de ploeg van commandant Gray centraal met hun combinatie van terrorismebestrijding en wetenschap. Het taalgebruik is niet moeilijk, maar met name de wetenschappelijke verhaallijnen zijn niet altijd even makkelijk te volgen. De grote hoeveelheid spanning, steeds weer anders verpakt (zo is er een belangrijke rol weggelegd voor een oorlogshond en dodelijke robots) zorgt echter voor een voldoende onderhoudend verhaal dat leest als een actiefilm. En hoewel de karakters nogal stereotype en ogenschijnlijk onkwetsbaar lij…Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

James est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, James écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté pour écrire …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions