Livre
Néerlandais

Het oog van God

James Rollins (auteur), Gerda Wolfswinkel (traducteur)
Nadat een Amerikaanse militaire satelliet is neergestort in Mongolië moet het Sigma-team zich haasten om het geheime apparaat te bergen teneinde de vernietiging van de aarde te voorkomen.
Titre
Het oog van God
Auteur
James Rollins
Traducteur
Gerda Wolfswinkel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The eye of God
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
413 p.
ISBN
9789024564187 (paperback)

Commentaires

Het oog van God is al de negende avonturenroman in de ‘Sigma’-reeks van een voormalige dierenarts, die onder het pseudoniem James Rollins wetenschap, geschiedenis en avonturen tot een spannend geheel combineert. De actie is soms iets te veel van het goede – de succesvolle ontsnapping uit een detentiekamp in Noord-Korea, bijvoorbeeld – en de dialogen zijn ook niet zijn sterkste punt, maar de historische en wetenschappelijke achtergronden duiden op een doorgedreven research. Ook zijn de Sigma en andere personages origineel en knap uitgewerkt, met vrouwen die een actieve rol vervullen.
Kenmerkend voor Rollins’ romans zijn de exotische locaties. Ditmaal koos hij voor het onbekende en woeste Mongolië en de regio rond het dode Aralmeer in Kazachstan. Hij verschaft interessante en correcte informatie over deze plaatsen (ook in een kort nawoord). De geschiedenisverhalen over Attila de Hun die Rome belegerde en vooral Dzjenghis Khan, die in de dertiende eeuw een wereldrijk stichtte…Lire la suite
Rollins pakt weer breed uit in dit negende Sigma-avontuur. Commandant Gray Pierce en zijn Sigma-team krijgen te maken met een verongelukte satelliet in Mongolië met een bijzonder belangrijke lading aan boord, een komeet met donkere energie die de aarde bedreigt en een geheimzinnig pakketje in het Vaticaan met daarin een schedel en een in mensenhuid gebonden boek die beide van de Mongoolse heerser Dzjengis Khan blijken te zijn. Uiteraard wordt de mensheid weer met de ondergang bedreigd en moet het Sigma-team alles op alles zetten in allerlei landen om het tot een goed einde te brengen. Je houdt er van of niet, maar Rollins heeft de touwtjes goed in handen en weet alle draden in het verhaal in elkaar te vlechten tot een hele spannende, voortrazende actiethriller vol avontuur, helden en schurken. Het verhaal is zoals gewoonlijk weer een mooie mix van wetenschappelijke en historische feiten en fictie (Attila de Hun maakt ook nog zijn opwachting en de val van het Romeinse Rijk krijgt er ee…Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

James est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, James écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté pour écrire …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions