Livre
Néerlandais
Als een echtpaar een beenmergdonor nodig heeft voor hun dodelijk zieke baby, komt er een geheim aan het licht dat zowel het kind als hun huwelijk in gevaar brengt.
Titre
Alles of niets
Auteur
Jane Moore
Traducteur
Harmien Robroch
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Perfect match
Édition
2
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
349 p.
ISBN
9789047511434 (paperback)

Commentaires

Karin en Joe Eastman zijn gelukkig met elkaar en met hun babyzoontje Ben. Helaas blijkt Ben een ongeneeslijke ziekte te hebben waarbij alleen stamceltransplantatie via een volledig matchende donor - een babybroertje of -zusje geselecteerd via pre-implantatie genetische diagnostiek - uitkomst kan bieden. Een nog nieuwe techniek die heel veel geld kost en door de Britse National Health Service niet wordt vergoed. Een nog groter probleem is Karins geheim dat zowel haar huwelijk als deze ‘designerbaby’ voor Ben in gevaar brengt. In een tweede verhaallijn is er het echtpaar Nick, de Britse minister voor volksgezondheid, en Stella, dat al jaren tevergeefs een kind probeert te krijgen. De levens en de problemen van deze twee echtparen blijken in grote mate met elkaar verstrengeld te zijn. Vlot leesbare, levendig geschreven, eigentijdse chicklitroman over een bijzonder thema. De problemen en emoties in de relationele sfeer, rond het zieke kind en de niet in vervulling gaande kinderwens worden…Lire la suite

À propos de Jane Moore

Jane Moore est une actrice américaine.

Elle est surtout connue pour son rôle de Mme Danburry dans le film de Peter Weir (Le Cercle des poètes disparus) sorti en 1989.

Biographie

Filmographie

Cinéma

  • 1987 : Mannequin : Tina
  • 1989 : Le Cercle des poètes disparus (Dead Poets Society) : Mme Danburry
  • 1993 : Philadelphia : Lydia Glines
  • 1995 : A Feast at Midnight : 2e couple allemand
  • Portail du cinéma américain