Livre
Néerlandais

Het ex-complex

Jane Moore (auteur)
De huwelijksdag van een vrouw wordt wreed verstoord door de ex-echtgenote van haar kersverse man. Vanaf dat moment verklaart zij de oorlog aan haar voorgangster.
Extra subject
CHI, ROM, Romans, Huwelijk, echtscheiding
Titre
Het ex-complex
Auteur
Jane Moore
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The second wives club
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008
334 p.
ISBN
9789047500179

Commentaires

Alison, Fiona, Julia en Susan zijn alle vier "tweede vrouwen": hun man was al eerder getrouwd, al dan niet met kinderen, en zij hebben de plaats ingenomen van de eerste echtgenote. Dat ging niet altijd van een leien dakje, en niet zelden vielen er slachtoffers in de strijd om hun mannen.

Alison heeft Luca "afgepakt" van Sofia, die nu alleen achterblijft met haar twee kinderen. Sofia heeft een nogal opvliegend temperament en Alison heeft dus heel wat te stellen met zijn ex. Ze vraagt steeds meer onderhoudsgeld, en weigert Alison toe te laten in het leven van de kinderen. Als Alison zwanger wil worden, maar daar op natuurlijke wijze niet in slaagt, begint ze in te zien dat haar partnerkeuze toch niet ideaal was. Luca weigert namelijk elke vorm van medisch ingrijpen, en Alison zal moeten kiezen tussen haar huwelijk en haar kinderwens. Fiona is dan weer getrouwd met David, die een zoon, Jake, heeft uit zijn eerste huwelijk met Belinda. Het koppel was reeds een lange tijd uit elkaar…Lire la suite
De huwelijksdag van Alison wordt wreed verstoord door de ex-vrouw van haar kersverse man. Vanaf dat moment verklaart Alison de oorlog aan haar voorgangster. Ze vindt steun bij Fiona, Susan en Julia, die ook de tweede vrouw voor hun man zijn en niet blij zijn met de manier waarop zijn ex-vrouw hun leven binnendringt. Samen richten ze een ‘second wives club’ op. In hun wekelijkse bijeenkomsten geven de dames elkaar tips en advies om met de situatie om te gaan. Elk hoofdstuk beschrijft het leven van een van de clubleden. De vier hoofdpersonages blijven redelijk oppervlakkig en komen niet altijd even sympathiek over. De situaties die zij meemaken, kunnen echter wel herkenbaar zijn voor vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten. De auteur, naast romanschrijfster ook journalist, is ook bekend van haar eerdere successen ‘Vierspel’ en ‘Dubbelklik’. Kleine druk.

À propos de Jane Moore

Jane Moore est une actrice américaine.

Elle est surtout connue pour son rôle de Mme Danburry dans le film de Peter Weir (Le Cercle des poètes disparus) sorti en 1989.

Biographie

Filmographie

Cinéma

  • 1987 : Mannequin : Tina
  • 1989 : Le Cercle des poètes disparus (Dead Poets Society) : Mme Danburry
  • 1993 : Philadelphia : Lydia Glines
  • 1995 : A Feast at Midnight : 2e couple allemand
  • Portail du cinéma américain