Bande dessinée
Néerlandais
Buck, Sonny en Tumbler worden gedeporteerd naar de luchtmachtbasis van Kadena in Japan om levensgevaarlijke spionagemissies uit te voeren op het noordoostelijke deel van de Sovjet-Unie. Ze vliegen met het spionagevliegtuig U2, dat net zoals het beroemde verkenningsvliegtuig Blackbird vliegt aan een hypersonische snelheid van mach 3. Maar de Russen bedachten een geheim wapen dat de loop van de gesc
Titre
Blackbirds. 1
Scénariste
Jean-Michel Charlier 1924-1989 Frédéric Zumbiehl 1966- Patrice Buendia
Dessinateur
Francis Bergèse
Antécédent bibliographique
Georges Troisfontaines Victor Hubinon
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les oiseaux noirs [1]
Éditeur
[Brussel]: Dupuis, 2017
47 p. : ill.
ISBN
9789031435173 (paperback)

Commentaires

Een realistisch vliegtuigstripverhaal met tekeningen van Francis Bergèse in kleur en teksten in ballonnen. De oorspronkelijke scenarist, Jean-Michel Charlier, overleed in 1989, maar had reeds voor 23 pagina's teksten uitgeschreven. Patrice Buendia en Frédéric Zumbiehl schreven recent de resterende pagina's uit. Hoofdpersonages zijn Buck Danny, een Amerikaanse gevechtspiloot, en zijn immer onhandige maatje Sonny die voor een komische noot zorgt. Het verhaal speelt zich af begin jaren tachtig tijdens de Koude Oorlog met supersonische Amerikaanse en Russische straaljagers, maar is echter niet spannend. Afzonderlijk leesbaar naast de vorige delen, maar wordt vervolgd in een volgend deel, 'Operatie Checkmate'.

À propos de Jean-Michel Charlier

Jean-Michel Charlier est un scénariste belge de bande dessinée né le 30 octobre 1924 à Liège et mort le 10 juillet 1989 à Paris. Il est considéré comme l'un des plus grands et des plus prolifiques scénaristes de bande dessinée de l'école franco-belge. Son talent de narrateur, sa capacité à construire des intrigues d'une grande complexité, s'étalant sur plusieurs albums tout en maintenant un rythme soutenu, son savoir-faire à fonder ses synopsis sur le contexte géopolitique du moment et les technologies militaires les plus récentes font de lui l'un des pères du genre du techno-thriller.

Biographie

Jeunesse

Enfance

Jean-Michel Charlier naît le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions