Livre
Néerlandais
Een jonge vrouw die als baby door haar moeder is verlaten, probeert erachter te komen wat er met haar is gebeurd door een baan aan te nemen bij de schrijfster met wie haar moeder ooit een relatie had.
Titre
De bekentenis
Auteur
Jessie Burton
Traducteur
Mieke Trouw-Luyckx
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The confession
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
460 p.
ISBN
9789024586295 (paperback)

Commentaires

In de jaren tachtig krijgt Elise Morceau een relatie met de succesvolle schrijfster Connie Holden. Als haar boek wordt verfilmd, vertrekken ze samen naar Hollywood. In 2017 besluit Rose Simmons uit te zoeken wat er met haar moeder is gebeurd. Die is verdwenen toen zij een baby was, en ze is opgegroeid bij haar vader. Onder een andere naam neemt ze een baan aan als assistente van Holden, die inmiddels in Londen woont. Het verhaal gaat afwisselend over Elise's perikelen en over die van Rose. De spanningsboog kent drie elementen: komt Connie erachter wie Rose werkelijk is? Wat is er gebeurd met Elise? Wat betekent dat voor het verdere leven van Rose? De schrijfstijl is goed: beeldend en meeslepend. De karakters zijn goed uitgewerkt. Het einde bevredigt niet helemaal. Misschien was het beter geweest als het verhaal zich had beperkt tot het verleden, en de levenslange uitwerking daarvan op de spelers van destijds. Maar al met al is het een prettig lezend boek. Burtons beide eerdere romans,…Lire la suite

À propos de Jessie Burton

CC BY-SA 4.0 - Image by Benjamin Turner Photography

Jessie Burton (née le 17 août 1982) est une auteure et actrice anglaise. Elle est surtout connue au niveau international pour son premier roman Miniaturiste (2014).

Biographie

Jeunesse

Jessie Burton a étudié l'anglais et l'espagnol à l'Université d'Oxford, puis à la Central School of Speech and Drama (Londres).

Carrière d'écrivaine

L'action de son premier roman, Miniaturiste, publié en 2014, se déroule au XVIIe siècle (1686-1687) à Amsterdam, et implique divers membres de la Compagnie néerlandaise des Indes orientales (VOC, 1602-1799). Le roman est inspiré par la maison de poupée de Petronell…En lire plus sur Wikipedia