Livre
Néerlandais

Dit is Dikkie Dik : een flapjesboek

Jet Boeke (dessinateur)

Dit is Dikkie Dik : een flapjesboek

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Ken je Dikkie Dik al? Samen met zijn vriendjes gaat hij op pad en haalt hij kattenkwaad uit. Vierkant prentenboek met vrolijke kleurenillustraties en veel flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra subject
katten, prentenboeken
Titre
Dit is Dikkie Dik : een flapjesboek
Dessinateur
Jet Boeke
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, ©2016
[24] p. : ill.
ISBN
9789025765736 (hardback)

Commentaires

Vierkant prentenboek met stevige kartonnen pagina's en een gewatteerd omslag, over de beroemde kater Dikkie Dik in de zo herkenbare stijl van Jet Boeke, met maar liefst 42 flapjes. Steeds links een paginagrote illustratie met een korte tekst, en rechts drie tot vijf flapjes waarachter een oplossing verborgen zit. Per spread een thema (dierentuin, seizoenen, tellen) met bijpassende flapjes. Minpunten: niet op elk flapje staat een vraag, waardoor kinderen niet altijd even gemotiveerd zijn om het flapje te openen. De oplossing staat links achter op het flapje, rechts staat een illustratie. Als het kind het flapje zelf opent, zit zijn/haar hand vaak op de tekst, wat het voorlezen bemoeilijkt. Toch mag dat de pret niet drukken, het boek is een feest voor het oog. Op speelse wijze krijg je een kijkje in de wereld van Dikkie Dik en zijn vriendjes. Doordat de flapjes rechthoekig en stevig zijn, zal het boek langer meegaan dan de meeste flapjesboeken en zal het beter bestand zijn tegen grijpgr…Lire la suite

Dit is Dikkie Dik : een flapjesboek

Dikkie Dik vormt een vaste waarde in de prentenboekenwereld. De illustraties zijn eenvoudig en vrolijk gekleurd. Leuk dat er aan de rosse kater door de jaren heen zo goed als niets veranderd is. Hij blijft zo herkenbaar voor jong en oud. Deze versie is een flapjesboek. Bij de flapjes staan soms vragen (bv. Wie heeft zich hier verstopt?), maar soms ook gewone mededelingen (bv. een deur met als opschrift: ik wil naar buiten). Op elke dubbele pagina kunnen er op de rechterbladzijde flapjes geopend worden. Op de linkerbladzijde staat dan een prent met een klein stukje begeleidende tekst. Het zijn allemaal heel korte, aparte verhaaltjes die kinderen aansporen om te ontdekken wat er achter de flapjes zit. Daarnaast leren de kleintjes tellen en getalbeelden herkennen. De bladzijden en de flapjes zijn van karton met hierrond een gewatteerde kaft. Een leuk flapjesprentenboek over de kater die hoogstwaarschijnlijk nog wat generaties zal meegaan.