Livre
Néerlandais

Zomerfratsen

Jet Boeke (auteur)

Zomerfratsen

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Vier zomerse verhalen over Dikkie Dik, waarin hij speelt met een tuinslang, op zoek is naar een vriendje om met de bal te spelen, zijn pootjes brandt aan de hete stoeptegels en verdwaalt. Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Zomer, Katten
Titre
Zomerfratsen / tekst en illustraties door Jet Boeke
Auteur
Jet Boeke
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789025762537 (hardback)

Commentaires

Deze bundel bevat vier zomerse verhalen met Dikkie Dik, de rode kater uit Sesamstraat, in de hoofdrol. In de verhalen speelt hij met een tuinslang, is hij op zoek naar een vriendje dat samen met hem met de plastic bal wil spelen, brandt hij zijn pootjes aan de hete stoeptegels en verdwaalt hij tijdens het spelen in het zonnetje. Ze zullen peuters en jonge kleuters aanspreken door (onder andere) de herkenbare thema’s. Op iedere pagina vinden we een grote, omkaderde illustratie in frisse kleuren en met weinig details. Onder de tekeningen staan steeds enkele regels tekst, maximaal vier zinnen, gedrukt in een schreefloos lettertype. Het stevige vierkante omslag oogt vrolijk en aantrekkelijk. Heerlijk, zonnig voorleesboek (met verwijzingen naar app-store en website) dat perfect geschikt is om voor te lezen op een lange zomeravond. Vanaf ca. 2 jaar.

Dikkie Dik. Zomerfratsen

Poezen hebben iets aaibaars en het is leuk om hen te observeren. Dit prentenboek bevat vier verhalen over Dikkie Dik en zijn kattenvriendjes. In het eerste verhaal denkt Dikkie Dik dat de staart van een andere poes een tuinslang is. De poezen achtervolgen elkaar in de tuin en struikelen over de echte tuinslang. Gevolg: allebei nat gesproeid. Ook de volgende verhalen gaan over heel eenvoudige belevenissen, typisch voor de zomer, die een peuter goed kan volgen: aan zee, verdwaald, hete terrastegels onder Dikkie Diks pootjes.

Alleen jammer dat de avontuurtjes wat gewoontjes overkomen. Ze missen de humor en het verrassingseffect van vroegere uitgaven. De vertelstijl is redelijk uitvoerig en boeit weinig. De illustraties werden mooi opgebouwd, maar de poezen zijn zo vlak getekend dat ze dimensie en levendigheid missen.