Livre
Néerlandais

Waar komt ons eten vandaan?

Julia Dürr (auteur), Pim Lammers (traducteur)
Public cible:
6-8 ans et plus
- Een fris non-fictieboek dat het productieproces van zuivel, vlees, vis, groente, fruit en brood stap voor stap in beeld brengt.
- Doet jonge kinderen voeling krijgen met de keten van het voedsel, en laat hen nadenken over de impact, kwaliteit en waarde ervan.
- Een wereldwijd succesboek.

Dit boek neemt je mee op de reis die ons voedsel dag na dag aflegt. Wat je ook eet, h
Sujet
Voeding
Titre
Waar komt ons eten vandaan?
Auteur
Julia Dürr
Traducteur
Pim Lammers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Wo kommt unser Essen her?
Éditeur
Eke: De Eenhoorn, 2022
[40] p. : ill.
ISBN
9789462916791 (hardback)

Commentaires

Waar komt ons eten vandaan?

Op die generieke vraag krijg je een antwoord wat betreft melk, brood, vis, varkensvlees, appels, eieren en tomaten. Eerst krijg je een overzichtsbeeld vanuit de lucht, waarop een aantal belangrijke personen of voorwerpen benoemd zijn. Links staat telkens een illustratie van de boerderij (of bakkerij, of vissersboot), rechts van het bedrijf of de kwekerij. Op de volgende bladzijden doorloop je het proces in beide gevallen, en leer je dus de verschillen kennen.Opvallend daarbij is dat de auteur-illustrator daarbij geen standpunt inneemt, geen oordeel velt over bepaalde praktijken. Ze beschrijft gewoon dat bijvangst vaak dood terug in zee gegooid wordt, of haantjes als kuikens gedood, waarbij ze zich onthoudt van enig oordeel of commentaar. Ook het slachten van een varken is zeer gedetailleerd maar sec beschreven. Aan jou als lezer of begeleider om met de informatie aan de slag te gaan. En informatie krijg je, zeer uitgebreid, en stap voor stap geïllustreer…Lire la suite