Livre
Néerlandais

Lichtjaren

Kass Morgan (auteur), Mariella Manfré (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Cormack, Arran, Orelia en Vesper komen van vier verschillende planeten en zijn geselecteerd voor een exclusieve officiersopleiding. Ze moeten leren samenwerken tegen een vijand die hun samenleving bedreigt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Lichtjaren
Auteur
Kass Morgan
Traducteur
Mariella Manfré
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Light years
Éditeur
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2018
272 p.
ISBN
9789463493307 (hardback)

Commentaires

Cormack, Arran, Orelia en Vesper komen van vier verschillende planeten en zijn geselecteerd voor een exclusieve officiersopleiding. Voor het eerst mogen studenten van alle planeten deelnemen aan die opleiding. Ze worden er opgeleid om het op te nemen tegen de zeer sterke ‘schimmen’ die hun samenleving bedreigen. De vier personages moeten als team leren samenwerken, willen ze kunnen doorstromen naar het tweede jaar van de opleiding. Ondertussen worstelen enkelen van hen met geheimen die ze verborgen willen houden. Daarnaast is er tussen meer dan een duo aantrekkingskracht en is niet iedereen op school al klaar voor studenten van alle vier de planeten. Elk hoofdstuk wordt verteld uit het perspectief van een van de vier hoofdpersonages, waardoor de lezer zich gemakkelijk betrokken voelt. Het verhaal bevat regelmatig flashbacks naar het verleden van de vier. Het is een aangenaam verhaal dat vlot leest. Een kennismaking met de personages en hun leefwereld. Verder gaat het ook over hoe mens…Lire la suite

À propos de Kass Morgan

CC BY 3.0 - Image by Whyilovethisbook

Kass Morgan, de son vrai nom Mallory Kass, née le 21 juillet 1984 à New York, aux États-Unis, est une romancière américaine. Elle publie pour la première fois en 2013 le premier tome d'une série dystopique, Les 100, qui est adaptée en série télévisée pour sept saisons par Jason Rothenberg.

Elle est titulaire d'une licence de l'université Brown et d'un master de l'université d'Oxford. Elle travaille actuellement en tant qu'éditrice à Scholastic et vit à Brooklyn, New York.

Œuvres

Série Les 100

  1. Les 100, Robert Laffont, coll. « R », 2014 ((en)…En lire plus sur Wikipedia