Livre
Néerlandais
Een Franse vrouw schildert in 1891 haar levensverhaal op tarotkaarten, die in 2007 in het bezit komen van een Amerikaanse studente.
Extra subject
Historische literatuur
Titre
De vergeten tombe
Auteur
Kate Mosse
Traducteur
Ans van der Graaff Dennis Keesmaat
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sepulchre
Édition
8
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
597 p.
ISBN
9789047510314 (paperback)

Commentaires

Thriller die zich afspeelt in Parijs en in het zuiden van Frankrijk en waarbij twee verhalen door elkaar zijn gevlochten. Parisienne Léonie vertrekt in 1891 met haar broer Anatole uit Parijs om te logeren bij hun tante Isolde, die in een geheimzinnig door wouden omgeven landgoed, Domaine de la Cade, woont. De Amerikaanse Meredith is in 2007 in Parijs om onderzoek te doen voor een biografie over het leven van componist Debussy en besluit een uitstapje naar het zuiden van Frankrijk te maken. Meredith is ook op zoek naar haar voorouders en vermoedt dat ze uit deze streek komen. In het verhaal worden enkele moorden gepleegd en spelen occulte zaken, tarotkaarten en mysterieuze natuurverschijnselen een belangrijke rol. De parallelle verhalen zitten goed in elkaar, zijn spannend en uit alles blijkt dat de schrijfster veel onderzoek heeft gedaan. De schrijfster (1961) zegt in een interview met Crimezone.nl: ‘Ik heb een spookverhaal willen schrijven dat de mensen zal laten huiveren.’. Kleine d…Lire la suite

À propos de Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Image by Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse OBE, née le 20 octobre 1961 dans le Sussex en Angleterre, est une romancière britannique.

Biographie

Enfance et Famille

Née dans le Sussex, elle fait ses classes au Chichester High Scholl et au New College, d'Oxford. C'est là qu'elle rencontre son futur mari, Greg Mosse. Après avoir obtenu son diplôme, elle travaille pendant sept ans dans l'édition.

L'écrivain

En 1996, elle publie son premier roman, Eskimo Kissing, suivi en 1998 par Crucifix Lane. De 1998 à 2001, elle occupe le poste de directrice exécutive du Chichester Festival Theatre. Parallèlement, elle poursuit ses recherches pour son nouveau roman.

En 2005, elle connait un succès international …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions