Livre
Néerlandais

Anna is ziek

Kathleen Amant (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Anna voelt zich niet lekker. Als ze met mama naar de dokter gaat, vertelt hij dat Anna waterpokken heeft. Thuis heeft Konijn ook ineens een stippeltjesbuik! Prentenboek met eenvoudige, paginagrote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Anna is ziek
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2020 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789044827514 (hardback)

Commentaires

Als Anna pijn in haar hoofd en buik heeft en warm aanvoelt, neemt mama haar mee naar de dokter. Die onderzoekt Anna en als hij haar buik vol rode vlekjes ziet, weet hij: Anna heeft waterpokken! Met een goed advies gaan ze naar huis, en Anna voelt zich al gauw wat beter. Maar Konijn niet – hij heeft ook waterpokken. Gelukkig weet Anna wat ze moet doen: veel rusten, dan zijn Anna en Konijn weer gauw beter! Bijna vierkant prentenboek met afgeronde hoeken, gedrukt op stevig, glanzend papier, van de productieve auteur die herkenbaar is door haar eigen manier van illustreren, in vette, felle kleuren, met zwarte lijnen en duidelijke emoties op elk gezicht. Deel in de uitgebreide serie over Anna; wederom een mooie uitgave voor peuters, voor thuis, peuterspeelzaal of opvang om met Anna de grote wereld steeds een beetje meer te leren (her)kennen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna is ziek

In dit eenvoudige, informatieve boekje is Anna ziek. Met buikpijn en koorts gaat ze met mama naar de dokter. Daar blijken er ineens ook nog stippeltjes op te duiken. Anna heeft de waterpokken. Die zijn duidelijk besmettelijk want haar knuffelkonijn krijgt ze ineens ook. Of zijn het rode stickertjes?Een zeer herkenbaar verhaal over ziek zijn. Anna zal ook in dit verhaal de harten van de kleuters blijven beroeren. Kathleen Amant blijft trouw aan haar eenvoudige, vrolijke illustraties met een zwarte omlijning. De prenten zijn paginagroot en staan rechts in het boek. De tekst staat steeds op de linkerkant tegen een witte achtergrond. De bladzijden zijn stevig. Goede overgang van kartonnen naar papieren bladzijden.


Suggestions