Livre
Néerlandais

Gebroken monsters

Lauren Beukes (auteur), Dennis Keesmaat (traducteur)
In het grimmige Detroit maakt rechercheur Gabriella Versado jacht op een seriemoordenaar die moord tot kunst verheft en dromen werkelijkheid probeert te maken.
Titre
Gebroken monsters
Auteur
Lauren Beukes
Traducteur
Dennis Keesmaat
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Broken monsters
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2015
479 p.
ISBN
9789023490944 (paperback)

Commentaires

De gedreven rechercheur Gabriella Versado opent de jacht op een seriemoordenaar, die moord tot kunst verheft en dromen werkelijkheid probeert te maken. Met de grimmige en verlaten fabrieksstad Detroit als decor probeert Gabriella de man te vangen die de helft van een dode jongen op een half hert heeft gelijmd. In haar privéleven probeert ze haar dochter Layla te beschermen, die in navolging van haar moeder slechteriken wil bestraffen en hierbij grenzen overschrijdt. Volgens een beproefd stramien van perspectiefwisselingen, een inkijkje in het hoofd van de moordenaar, en talloze kleurrijke personages, stevent Lauren Beukes (Zuid-Afrika, 1976) in een vlotte schrijfstijl af op een plot die enigszins teleurstelt. Net als in haar vorige boeken mixt ze subtiel verschillende genres: hier verweeft ze thrillerelementen met een vleugje fantasy. De harde politiehumor en scherpe dialogen zorgen ervoor dat het verhaal niet ontaardt in zweverigheid. Voor liefhebbers van thrillers die bereid zijn zi…Lire la suite

À propos de Lauren Beukes

CC BY 2.0 - Image by happy.apple

Lauren Beukes, née le 5 juin 1976 à Johannesbourg en Afrique du Sud, est une romancière sud-africaine de science-fiction et de fantasy. Elle a obtenu le prix Arthur-C.-Clarke 2011 pour Zoo City puis le prix British Fantasy 2014 pour Les Lumineuses.

Biographie

Lauren Beukes écrit des nouvelles, réalise des documentaires et des bandes dessinées pour enfants. Elle a conçu des scénarios pour la télévision: Florrie's Dragons (Disney) et Mouk (Millimages). Elle co-créé la première émission d'animation en Afrique du Sud URBO: Les aventures de Pax Afrika (SABC3). Elle a co-écrit le pilote du spectacle de marionnettes Z-News, une satire politique et plusieurs épisodes de The South African Story avec Desmond Tutu.

En lire plus sur Wikipedia