Livre
Néerlandais
Nadat een tienermoeder op een zomeravond de deur uit gaat voor een date, komt ze niet meer thuis. Een jaar later ontdekt een vrouw een mysterieus bordje in het bos waar de jonge vrouw voor het laatst gezien is, en besluit op onderzoek uit te gaan.
Titre
Die nacht verdween ze
Auteur
Lisa Jewell
Traducteur
Ineke de Groot
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The night she disappeared
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2022
411 p.
ISBN
9789400515185 (paperback)

Commentaires

Een zomerse thriller over familiegeheimen, een cold case en een feestje in een verlaten landhuis. In de zomer van 2017 heeft tienermoeder Tallulah een date. Ze laat haar zoontje achter bij haar moeder Kim, die de volgende ochtend ontdekt dat haar dochter niet in haar bed ligt. Vrienden vertellen haar dat ze voor het laatst is gezien op weg naar een feestje in een huis in het bos, genaamd Duister Oord. Tallulah keert niet terug. Een jaar later ontdekt Sophie, wandelend in de bossen achter de school waar haar vriend net rector is geworden, een mysterieus bordje aan een hek waarop staat: ‘Graaf hier’…‘Die nacht verdween ze’ is een spannend mysterie geschreven in een ongecompliceerde stijl. Lisa Jewell (Londen, 1968) is een internationaal bekende Britse schrijver. Ze schreef meer dan twintig boeken en wordt in bijna dertig talen uitgegeven.

À propos de Lisa Jewell

Lisa Jewell, née le 19 juillet 1968 à Londres, est une autrice et romancière britannique.

Biographie

Lisa Jewell étudie à la St Michael's Grammar School de Finchley, dans le nord de Londres. Elle quitte l'école après une journée de cours en sixième année pour suivre un cours d'art au Barnet College. Elle est ensuite diplômée en illustration de mode à l'Epsom School of Art & Design.

Elle vit et travaille à Swiss Cottage, à Londres.

Carrière professionnelle

Lisa Jewell a travaillé pendant cinq années dans le commerce de détail de la mode, et cela notamment pour Warehouse et Thomas Pink. Après avoir été licenciée, elle accepte le défi lancé par son amie, Yasmin Boland, consistant à écrire tr…En lire plus sur Wikipedia