In een gei͏̈soleerde Engelse wijk brengt een jongetje zijn tijd door met het observeren van mensen met zijn camera en telescoop; het lijken onschuldige observaties maar er blijkt meer aan de hand te zijn.
Titre
Ik volg je
Auteur
Lisa Jewell
Traducteur
Ineke de Groot
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Watching you
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019
350 p.
ISBN
9789400511255 (paperback)

Commentaires

De titel dekt eigenlijk maar een klein gedeelte uit deze thriller. Jochie Freddie Fitzwilliam is behept met een uitzonderlijk hoog IQ en Asperger. Met zijn camera en telescoop legt hij alles vast wat er in zijn buurt gebeurd. Zo ziet hij de pasgetrouwde Joey zoenen met zijn vader, zijn schoolgenootje Jenna Tripp wanhopig proberend haar paranoïde moeder binnenshuis te houden en het meisje van zijn dromen, Romola, die in een etalage de jurk van háár dromen ziet hangen. Allemaal onschuldige observaties maar er blijkt veel meer aan de hand. Vanaf bladzijde één een onheilspellende sfeer. Je voelt de ellende aankomen. Bijzonder knap plot dat door de uitwerking van de karakters helemaal klopt.

À propos de Lisa Jewell

Lisa Jewell, née le 19 juillet 1968 à Londres, est une autrice et romancière britannique.

Biographie

Lisa Jewell étudie à la St Michael's Grammar School de Finchley, dans le nord de Londres. Elle quitte l'école après une journée de cours en sixième année pour suivre un cours d'art au Barnet College. Elle est ensuite diplômée en illustration de mode à l'Epsom School of Art & Design.

Elle vit et travaille à Swiss Cottage, à Londres.

Carrière professionnelle

Lisa Jewell a travaillé pendant cinq années dans le commerce de détail de la mode, et cela notamment pour Warehouse et Thomas Pink. Après avoir été licenciée, elle accepte le défi lancé par son amie, Yasmin Boland, consistant à écrire tr…En lire plus sur Wikipedia