Livre
Néerlandais

Mol bouwt een raket

Marieke Van Hooff (auteur), Henk van der Gugten (dessinateur)
Dans la série:
Mol
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Mol wil naar de maan, maar hoe komt hij daar? Samen met zijn vriend Konijn bouwt hij een raket. Mol vliegt naar de maan, terwijl Konijn verdrietig achterblijft. Komt Mol wel terug? Vierkant prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Mol bouwt een raket
Auteur
Marieke Van Hooff
Dessinateur
Henk van der Gugten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Mechelen: Baeckens, 2021
[26] p. : ill.
ISBN
9789059248991 (hardback)

Commentaires

Mol wil naar de maan, maar Konijn wijst hem erop, dat dit niet zomaar gaat. Dan komen ze op het idee om zelf een raket te bouwen. Samen gaan ze aan de slag en Mol vertrekt naar de maan. Konijn blijft bedroefd achter. Op de maan wonen twee mannetjes. Ze vragen Mol om bij hen te blijven. Nu staat Mol voor een dilemma: gaat hij terug naar aarde en zijn vriend Konijn of blijft hij avontuurlijk op de maan? Dit prentenboek in royaal vierkant formaat bevat korte teksten (vier regels per spread) op rijm. De rijmwoorden zijn in kleur gemarkeerd, wat helpt bij het vloeiend voorlezen. De auteur liet zich inspireren door een serie tekeningen, die illustrator Henk van der Gugten via social media de wereld in stuurde. Hierdoor ontstond deze samenwerking. De illustraties zijn kleurrijk, ogen rustig door de vele witruimtes hier en daar en ze bevatten veel details. Ze vullen de tekst goed aan. Over Mol en zijn vriendjes verschenen o.a. 'Mol viert kerst' (2020), 'Mol gaat naar zee'* en 'Mol kan iets'**…Lire la suite

Mol bouwt een raket

Mol wil naar de maan en bouwt samen met zijn vriend Konijn een raket om die droom te verwezenlijken. De mannetjes die wonen op de maan ontvangen Mol er hartelijk, maar al snel mist Mol zijn vriend Konijn en keert hij terug.Dit lieflijke verhaaltje brengt herkenbare thema’s van vriendschap en heimwee. De tekst bestaat uit twee regels per bladzijde die zich prima laten voorlezen door de eenvoudige taal, het ritme en rijm. Dat laatste wordt nog meer benadrukt door de rijmwoorden een ander kleurtje te geven. De tekst neemt een bescheiden plaats in, in een grijs wascokrijt lettertype. Zodat de illustraties de aandacht krijgen die ze verdienen. Deze dragen het verhaal volledig, met soms tot drie tekeningen op een blad om elke stap weer te geven. Daarin krijg je mogelijk extra informatie, zoals waar Mol probeert zijn halve huisraad in een klein koffertje te proppen om tenslotte te eindigen met niet veel meer dan een portret van Konijn.