Een winkelier van Indiase afkomst in Londen gelooft dat zijn zoon ten onrechte in de gevangenis is beland en geen zelfmoord heeft gepleegd zoals officieel is vastgesteld. Daarom gijzelt hij twee mensen waaronder een politieagente en eist dat rechercheur Tom Thorpe, die hij vertrouwt, onderzoek doet naar de gang van zaken. Thorpe ontdekt al gauw dat de man waarschijnlijk gelijk heeft, maar hoe slaa
Titre
Ten dode opgeschreven
Auteur
Mark Billingham
Traducteur
Ernst De Boer Ankie Klootwijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Good as dead
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2013
407 p.
ISBN
9789041420602 (paperback) 9789041424082 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Een winkelier van Indiase afkomst in Londen gelooft dat zijn zoon ten onrechte in de gevangenis is beland en geen zelfmoord heeft gepleegd zoals officieel is vastgesteld. Daarom gijzelt hij twee mensen waaronder een politieagente en eist dat rechercheur Tom Thorpe, die hij vertrouwt, onderzoek doet naar de gang van zaken. Thorpe ontdekt al gauw dat de man waarschijnlijk gelijk heeft, maar hoe slaag je erin om dit snel te bewijzen om daardoor de gijzeling goed te laten aflopen? Een thriller die boeit vanaf het eerste moment met een plot dat heel realistisch in elkaar steekt en met een knappe uitwerking. De problemen waarmee Thorpe te maken krijgt, zijn de problemen van de moderne stedelijke samenleving, met drugsgebruik, vreemdelingen- en homohaat en geweld. Ook de gang van zaken tijdens onderzoek in een jeugdgevangenis en bij de politie tijdens zo'n gijzeling mist overdrijving en laat vooral realistische menselijke kanten zien. Kleine druk.

À propos de Mark Billingham

CC BY-SA 3.0 - Image by TimDuncan

Mark Billingham, né le 2 juillet 1961 à Solihull, dans le Midlands de l'Ouest, en Angleterre, est un écrivain, un scénariste et un acteur britannique, auteur de roman policier et de fantasy.

Biographie

Il fait des études au King Edward VI Camp Hill School for Boys (en), un grammar school à Kings Heath, dans la banlieue de Birmingham, puis s'inscrit à l'Université de Birmingham, où il reçoit un baccalauréat en art dramatique.

Après ses études, il se produit comme stand-up et incarne divers rôles secondaires dans quelques productions théâtrales. Dans les années 1980, il déménage à Londres et joue des rôles mineurs dans différentes séries télévisées, avant d'incarner le rôle régulier de Wayne Harris dans l'émission …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions