Livre
Néerlandais
Als op een middelbare school in Ohio tijdens de competitie football een moord wordt gepleegd, gaan de gelovige coach en zijn van hem vervreemde broer zelf achter de dader aan.
Titre
De profeet
Auteur
Michael Koryta
Traducteur
Paul Witte
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The prophet
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2013
395 p.
ISBN
9789023479741 (paperback)

Commentaires

Sinds de moord op hun zus hebben de broers Austin nauwelijks nog contact. Kent verwijt Adam dat dit kon gebeuren. Kent is nu een bekend footballcoach en Adam verdient zijn brood met het innen van verbeurd verklaarde borgtochten. Omdat hij officieel ook privédetective is, krijgt hij een verzoek van een meisje om het adres van haar vader te achterhalen die onlangs uit de gevangenis is vrijgelaten. Als hij dit heeft gedaan, is het volgende dat hij verneemt dat zij vermoord is. Hij besluit achter de moordenaar aan te gaan en hem te vermoorden. De lezer moet wel enige feeling hebben met het American football en het belang dat de sport heeft op scholen en in de samenleving met de cultstatus van de spelers en de coach. Een thriller met een goed plot, maar met niet al te overtuigende personages doordat het typisch Amerikaanse personages zijn met heel andere morele opvattingen dan Europeanen. Een coach die na de training op het veld met het team gaat bidden, maken we hier niet mee. Kleine druk.

À propos de Michael Koryta

CC BY-SA 3.0 - Image by Wout Jan Balhuizen; the copyright holder for this image is the subject of the photograph, Michael Koryta.

Michael Koryta, né le 20 septembre 1982 à Bloomington, dans l'Indiana, aux États-Unis, est un journaliste et un écrivain américain, auteur de roman policier.

Biographie

Passionné de littérature, il a un père cinéphile qui « lui fait connaître l'œuvre d'Alfred Hitchcock, mais aussi découvrir Humphrey Bogart et le film noir ». Il décide ainsi très jeune de devenir écrivain.

Pendant qu'il suit des cours en criminologie de l'université de l'Indiana à Bloomington, il écrit un premier roman refusé par tous les éditeurs. Il travaille un temps comme journaliste et enquêteur privé. Riche de ces nouvelles expériences, dont il s'inspire pour ses romans ultérieurs, il commence par reprendre son roman refusé, conserve les mêmes personnages, mais en approfondit la psychologie et modifie les péripéties du récit où ils évoluent. …En lire plus sur Wikipedia