De eenvoudige postbode Mario Ruoppolo roept de hulp in van 'liefdesdichter' Pablo Neruda om het hart van een mooie vrouw te veroveren
Titre
Il postino
Directeur
Michael Radford
Antécédent bibliographique
Antonio Skármeta
Compositeur
Luis Bacalov 1933-2017
Acteur
Philippe Noiret Massimo Troisi
Langue
Italien
Éditeur
Miramax, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1994
Durée
104 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Naar de roman Ardiente Paciencia van Antonio Skármeta
EAN
8717418214456

Commentaires

Italiaans-Franse coproductie uit 1995 van de Amerikaanse regisseur Michael Radford, met Philippe Noiret en Massimo Troisi die tijdens de opnamen overleed. Noiret speelt Pablo Neruda die uit Chili verbannen is en op uitnodiging van de Italiaanse communistische partij wordt ondergebracht op een prachtig eilandje voor de kust van Napels. Mario Ruoppolo, een eenvoudige visserszoon, krijgt de taak eenmaal per dag de post naar Neruda te brengen. Er ontstaat een warme vriendschap en Mario vraagt de 'liefdesdichter' hem te helpen het hart van een mooie vrouw te veroveren. De pers was lovend over deze film. Pieter Steinz (NRC): 'Een sympathieke film waarin evenveel aandacht is voor memorabele teksten als voor colour locale.' Hans Kroon (Trouw): 'Een lieve en tedere, kleine film die niemand onberoerd zal laten.' Met extra's.

À propos de Michael Radford

CC-BY-SA-3.0 - Image by L’auteur n’a pas pu être identifié automatiquement. Il est supposé qu'il s'agit de : Isiltasuna~commonswiki (étant donné la revendication de droit d’auteur).

Michael Radford est un réalisateur, scénariste, acteur et producteur anglais né le 24 février 1946 à New Delhi (Inde).

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1980 : Van Morrison in Ireland (documentaire)
  • 1980 : The White Bird Passes (TV)
  • 1983 : Another Time, Another Place (en)
  • 1984 : 1984 (Nineteen Eighty-Four)
  • 1987 : Sur la route de Nairobi (White Mischief)
  • 1994 : Le Facteur (Il Postino)
  • 1998 : B. Monkey
  • 2000 : Dancing at the Blue Iguana
  • 2002 : En lire plus sur Wikipedia