Commentaires

Broos maar strijdbaar

Thriller. Misdaadschrijver Mike Nicol neemt ons voor de derde en laatste keer mee naar Zuid-Afrika na de Apartheid.

Black Heart is het laatste deel van de majestueuze Kaapstadtrilogie van de Zuid-Afrikaanse misdaadauteur Mike Nicol (1951). De avonturen van Mace Bishop en kompaan Pylon Buso, ooit malafide wapenhandelaren die zich omschoolden tot bewakers van de rijken der aarde, krijgen een spannend en emotioneel slot wanneer ze de ultieme confrontatie aangaan met Sheemina February, de gedreven maar uiterst gevaarlijke advocate die wraak wil op Bishop omdat hij haar ooit te grazen nam. Bishop en February zijn elkaars Nemesis en zullen niet rusten tot een van hen het onderspit delft.

Naast de overkoepelende verhaallijn, waarvoor het aangeraden is om de vorige twee delen Payback en Killer Country te lezen, heeft Nicol een paar exclusieve verhalen voor dit slotdeel bedacht. Zo moeten Bishop en Buso een Amerikaans indianenechtpaar, waarvan de vrouw zich graag Dansend Konijn laat noemen, bijstaan. Ze zijn in Zuid-Afrika om te investeren in een casi…Lire la suite

Het derde deel* van de ‘Kaapstadtrilogie’ met ex-wapenhandelaars Mace Bishop en zijn vriend Pylon Buso in de hoofdrollen. In Kaapstad runnen zij een beveiligingsbedrijf. Terwijl Bishop probeert de moord op zijn vrouw te verwerken en op wraak zint op de moordenares Sheemina February neemt het bedrijf de beveiliging van een Amerikaans echtpaar op zich dat in Zuid-Afrika wil investeren. Ook wordt hij benaderd om een geleerde te beveiligen die in werkelijkheid een gezochte Bosnische oorlogsmisdadiger is. Beide opdrachten lopen op een ramp uit en terwijl het bedrijf wankelt onder slechte publiciteit en Bishop problemen heeft met zijn dochter komt zijn wraak nauwelijks dichterbij. De figuur Sheemina February is een door de lezer moeilijk te waarderen figuur: machtig, mysterieus, en ongrijpbaar maar als persoon nauwelijks uitgewerkt, in tegenstelling tot de overige personages die gedetailleerd worden neergezet met de nodige ironie en met humor in de dialogen. Het einde van de roman is slecht…Lire la suite

À propos de Mike Nicol

Mike Nicol, né en 1951 au Cap, est un écrivain et journaliste sud-africain.

Biographie

Après avoir terminé ses études à Johannesbourg, Mike Nicol travaille comme journaliste pour le magazine Leadership. En 1978, il publie Among the Souvenirs, un recueils de poèmes qui remporte le Prix Ingrid-Jonker 1979.

À la fin des années 1980, il se lance avec succès dans le roman, puis aborde en 2006 le roman policier pour devenir l'un des auteurs majeurs du polar sud-africain avec Deon Meyer et Roger Smith,,,.

Œuvre

Poésie