Livre
Néerlandais

Grimwoud

Nadia Shireen (auteur), Mariella Manfré (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De vosjes Ted en Nikkie zijn op de vlucht voor prinses Poekie, de akeligste straatkat van de stad, en moeten samenwerken met rare dieren om haar te verslaan. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra subject
humor
Titre
Grimwoud
Auteur
Nadia Shireen
Traducteur
Mariella Manfré
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Grimwood
Éditeur
Amsterdam: Moon, © 2022
229 p. : ill.
ISBN
9789048864430 (hardback)

Commentaires

Een origineel jeugdboek over de vosjes Ted en Nikkie, die op de vlucht zijn voor straatkat prinses Poekie. Ze denken in Grimwoud rust te vinden, maar krijgen daar te maken met toneelspelende eenden, rovende roofvogels, stampende konijnen en nog veel meer vreemde figuren. Toch zullen ze met deze rare beesten moeten samenwerken om prinses Poekie te verslaan. Levendig en grappig geschreven, met humoristische zwart-wit illustraties. Nadia Shireen (1950) is een Britse auteur. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 9 jaar.

Grimwoud

De vosjes Ted en Nikkie leven al een tijdje zonder ouders in de Grote Stad, en redden zich prima. Tot ze teveel last beginnen te krijgen van de gemene straatkat Prinses Poekie, die alle restjes van restaurant De Snelle Kip voor zichzelf wil houden. Delen staat niet in haar woordenboek en al zeker niet met vieze vossen. Ted en Nikkie vluchten naar Grimwoud, waar heel wat gekke dingen gebeuren en jonge Ted voor het eerst vrienden maakt. De bewoners van Grimwoud zijn niet 100% normaal: een slaperig hert als burgemeester, Ingrid de eend die zogenaamd miljoenen verdient met haar hotels in Tokyo, Abu Dhabi en New York, eekhoorns die dol zijn op het spelletje Boombonk, een konijn met ADHD en een talent voor toneelspelen, een arend die energie denkt te krijgen door op een losse elektriciteitsdraad te kauwen ... Maar ze moeten wel samenwerken om Prinses Poekie te verslaan. Het boek begint met een kaart van Grimwoud en vermeldt er meteen bij dat die totaal nutteloos is. Er…Lire la suite