Livre
Néerlandais

Aasvlieg

Patholoog-anatoom Kay Scarpetta werkt nu als freelance adviseur en krijgt te maken met een oude moordzaak die veel raadsels oproept; bovendien moet ze de confrontatie met een oude vijand aangaan.
Titre
Aasvlieg
Auteur
Patricia Cornwell
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Blow fly
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2006
396 p.
ISBN
90-245-5593-0 9789024555932

Commentaires

Na Het eindstation heeft het er even naar uitgezien dat meteen ook een punt was gezet achter de elfdelige reeks Kay Scarpetta, de vrouwelijke patholoog-anatoom, die het al die tijd al had moeten opnemen tegen haar aartsvijand, de monsterlijke albino weerwolf en seriemoordenaar Jean-Baptiste Chandonne. Chandonne belandde achter de tralies, maar indien de fans van Patricia Cornwell dachten dat ze nu opgelucht konden ademhalen, komen ze bedrogen uit. De schrijfster gooide het eerst even over een andere boeg en produceerde Hondeneiland, een tragikomische roman die niet echt aansloeg en wereldwijd slechte kritiek oogstte. Het leek dan even of de auteur toe was aan herbronning en als divertimento schreef zij Portret van een moordernaar, over Jack the Ripper, een non-fictiewerk met ontegensprekelijk verdiensten, maar zeker niet dé revelatie die was aangekondigd.

Terug van weg geweest komt Cornwell andermaal voor de dag met een nieuw Kay Scarpetta-mysterie, in de h…Lire la suite
Patholoog-anatoom Kay Scarpetta heeft de staat Virginia verlaten en zich gevestigd in Florida waar ze een nieuwe carrière als freelance consultant begint. Als gastdocente geeft ze les aan de National Forensic Academy waar ze politievrouw Nic Robillard ontmoet. In het gebied waar Nic werkt zijn tien vrouwen verdwenen; deze zijn vrijwel zeker vermoord. Kay ontvangt een brief van massamoordenaar Jean-Baptiste Chandonne, ook wel Wolfman genoemd, die Kay ooit in haar eigen huis trachtte te vermoorden. Zijn doodvonnis zal binnenkort voltrokken worden en hij wil Kay nog een keer spreken. Hij belooft alle namen vrij te geven van het misdaad-imperium van zijn familie. Maar dan moet Kay hem de dodelijke dosis toedienen… Ook Jay Talley, de tweelingbroer van Jean-Baptiste, duikt weer op in dit nogal fragmentarisch verteld verhaal, steeds vanuit een ander perspectief in hoofdstukken van soms maar een halve pagina. 'De aasvlieg', het 12e deel in de Kay Scarpetta thrillerreeks, is het vervolg op 'Zw…Lire la suite

À propos de Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Image by Siren-Com

Patricia D. Cornwell, née Patricia Carroll Daniels le 9 juin 1956 à Miami, en Floride, est une écrivaine américaine de roman policier. Ses livres se sont vendus à plus de cent millions d'exemplaires dans le monde.

Biographie

Patricia Daniels est une descendante de Harriet Beecher Stowe, auteur de La Case de l'oncle Tom. Elle est née le 9 juin 1956 à Miami. Alors qu'elle a cinq ans, ses parents divorcent. Sa mère, dépressive depuis lors, la confie au célèbre prêcheur Billy Graham. C'est alors un couple de missionnaires qui la recueille et lui inculque une éducation rigoureuse. Elle rêve de briller au tennis et s'entraîne interminablement. Mais elle doit s'arrêter pour raisons de santé, sujette à des crises de boulimie succédant à une période…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions