Livre
Néerlandais

Hoe je dertien wordt en overleeft... als je ouders vampiers zijn

Pete Johnson (auteur), Katleen Olaerts (traducteur)

Hoe je dertien wordt en overleeft... als je ouders vampiers zijn

Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Op zijn dertiende verjaardag vertellen Marcus' ouders hem dat hij een halfvampier zal worden. Daar heeft Marcus helemaal geen zin in! Maar met zijn verzet, brengt hij zijn leven in gevaar. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Hoe je dertien wordt en overleeft... als je ouders vampiers zijn
Auteur
Pete Johnson
Traducteur
Katleen Olaerts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The vampire blog
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2015
207 p.
ISBN
9789022330913 (paperback)

Commentaires

Als Marcus 13 wordt, vertellen zijn ouders hem het grote geheim: zij zijn halfvampiers en hij gaat dat nu ook worden. Hij verzet zich daar hevig tegen. Toch groeit zijn hoektand, krijgt hij trek in bloed en noemen zijn ouders hem consequent bij zijn nieuwe naam, Ved. Helaas is de overgang van mens naar halfvampier erg aantrekkelijk voor een echte vampier: je bloed is dan op zijn best. Nadat Marcus door een vleermuis/vampier is gebeten, krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. Of is die hulp ook onbetrouwbaar? Marcus’ verzet uit zich niet alleen in zijn daden, in al zijn uitspraken herken je ook de rebelse puber. Hij is constant met one-liners in verzet tegen de volwassen wereld. Dat is soms wat veel van het goede. Naast Marcus komen zijn vriend Joël en het meisje Tallulah redelijk geloofwaardig uit de verf; de volwassenen zijn eigenlijk allemaal karikaturen. Geschreven in dagboekvorm (geheime blog), waarbij de tekst rechts niet is uitgelijnd. Karikaturaal omslag, en steeds een vignet van…Lire la suite

Hoe je 13 wordt en overleeft ... als je ouders vampiers zijn

Marcus wordt dertien jaar vandaag. Zijn ouders willen een gesprekje met hem, maar ... het gaat niet over de bloemetjes en de bijtjes, zoals Marcus denkt. Ze vertellen hem dat zij halfvampiers zijn en dat ook hij dit hoogstwaarschijnlijk zal worden. Nu hij dertien is geworden, zullen de tekenen zichtbaar worden. Marcus zal enkele dagen een erg slechte adem hebben, en hij zal één dag een grote hoektand hebben ... Zijn ouders kijken er erg naar uit, maar Marcus wil dit helemaal niet. Zij beslissen dat Karl, een achterneef, Marcus zal komen helpen bij de overgang naar een leven als 'vamp'. Het is een goed geschreven verhaal, in de ik-vorm. Marcus schrijft heel gedetailleerd zijn gevoelens en belevenissen neer in zijn blog. Geen spectaculaire of - al te - bloederige gebeurtenissen, eerder het relaas van een wat speciale puberteit, met alles wat daarbij hoort en ... nog een beetje meer. Geschreven met een onderkoelde humor, wat het aangenaam om te lezen maakt.


À propos de Pete Johnson

Pete Johnson (né le 29 avril 1965) est un écrivain britannique.

Il est l'auteur de plusieurs livres pour la jeunesse et a été récompensé à de nombreuses reprises. Il a également été critique de cinéma à la radio, ce qui lui a permis de rencontrer beaucoup d'acteurs et de réalisateurs. Son ouvrage préféré, lorsqu'il, était enfant était le roman de Dodie Smith, Les 101 Dalmatiens. Il a d'ailleurs eu l'idée d'écrire à celle-ci, qui a été la première à l'encourager à créer et écrire ses propres histoires.

Notes et références

  • Portail de la littérature britannique
En lire plus sur Wikipedia