Livre
Néerlandais

Hoe je op vampiers jaagt zonder dat je ouders het weten

Pete Johnson (auteur), Katleen Olaerts (traducteur)

Hoe je op vampiers jaagt zonder dat je ouders het weten

Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Marcus (13, ik-figuur) heeft van zijn ouders gehoord dat hij halfvampier is. Zijn klasgenootje Tallulah gelooft heilig in vampiers en sleurt hem mee op haar zoektocht naar een echte vampier. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Hoe je op vampiers jaagt zonder dat je ouders het weten
Auteur
Pete Johnson
Traducteur
Katleen Olaerts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The vampire hunters
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2017
264 p.
Note
Vervolg op 'Hoe je dertien wordt en overleeft... als je ouders vampiers zijn'
ISBN
9789022330906 (paperback)

Commentaires

Marcus (ik-persoon) heeft op zijn dertiende verjaardag van zijn ouders te horen gekregen dat hij halfvampier is. Dat zijn gewone mensen die toevallig buitengewone krachten en gaven bezitten. Halfvampiers zijn echter een gewilde prooi van volwassen vampiers. Marcus' klasgenootje Tallulah, met wie hij een haat-liefdeverhouding heeft, gelooft rotsvast in het bestaan van vampiers. Ze heeft zelfs een website en komt daardoor in aanraking met een oud vrouwtje dat op vampiers jaagt. In dagboekvorm vertelt Marcus dat hij Tallulah escorteert bij de zoektocht en dat niets is wat het lijkt. Deze uitgave is de opvolger van ‘Hoe je dertien wordt en overleeft … als je ouders vampiers zijn’*, maar kan zelfstandig gelezen worden. Het is een geslaagde mix van spanning en humor. Het verhaal staat in een groot lettertype en bevat soms Vlaamse woorden, maar dat vormt geen enkel beletsel voor de begripsvorming. Er zijn geen illustraties. Het verhaal is afgerond, maar bevat een opening naar een volgend av…Lire la suite

À propos de Pete Johnson

Pete Johnson (né le 29 avril 1965) est un écrivain britannique.

Il est l'auteur de plusieurs livres pour la jeunesse et a été récompensé à de nombreuses reprises. Il a également été critique de cinéma à la radio, ce qui lui a permis de rencontrer beaucoup d'acteurs et de réalisateurs. Son ouvrage préféré, lorsqu'il, était enfant était le roman de Dodie Smith, Les 101 Dalmatiens. Il a d'ailleurs eu l'idée d'écrire à celle-ci, qui a été la première à l'encourager à créer et écrire ses propres histoires.

Notes et références

  • Portail de la littérature britannique
En lire plus sur Wikipedia