Livre
Néerlandais

Daar is Bronto!

Pierre Gemme (auteur), Jess Pauwels (dessinateur), Inge Bergh (adaptateur)
Er komt een dino bij in de klas. Hij heet Bronto en is heel groot. Hij kent niemand. En de klas is niet altijd zo lief. Komt dat wel goed? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Schoolleven
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 4
Titre
Daar is Bronto!
Auteur
Pierre Gemme
Dessinateur
Jess Pauwels
Adaptateur
Inge Bergh
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Bronto est nouveau
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2020
33 p. : ill.
ISBN
9789059247376 (hardback)

Commentaires

Er komt een nieuwe dino bij in de klas, Bronto. Hij mag naast Diplo zitten. Hoewel hij erg groot is, is hij bang voor al die dino's. Als ze hem ook nog eens pesten, barst hij in huilen uit. Gelukkig pakt de juf het goed op en voelt hij zich uiteindelijk toch thuis in de klas. Eenvoudig, in vlotte taal geschreven verhaaltje voor beginnende lezers. Bij de dialogen wordt met een pictogram aangegeven wie wat zegt. De tekst in een duidelijk lettertype staat op de linkerbladzijde, de grote, cartoonachtige illustraties in heldere kleuren op de rechterpagina. Achter in het boek staat beknopte informatie over de Brontosaurus en een opdracht om woorden te verbinden met de bijbehorende afbeelding. Afzonderlijk te lezen deeltje uit de serie ‘Dino klas’* waarin steeds een andere dino de hoofdrol speelt. Voor in het boek een afbeelding van de klas met alle dino's en hun namen. Eerder verschenen o.a. 'Diplo is een held' en 'Ankie is bang'** (2019). De inhoud van het verhaal is vrij simpel, maar de i…Lire la suite

À propos de Pierre Gemme

CC BY-SA 4.0 - Image by Fandinos

Pierre Gemme (né le 20 décembre 1964 dans le Jura) est écrivain. Natif du Jura, Pierre Gemme a vécu en Inde ainsi qu'au Venezuela. Ancien professeur des écoles, il décide de se consacrer entièrement à l'écriture. Il est notamment l’auteur des séries L'école des dinos traduite dans sept langues, Les petits mystères d'Egypte et Mission Vétos chez Flammarion (https://www.flammarion-jeunesse.fr/Auteurs/gemme-pierre), et du récit L'instit et l'enfant" chez Plon. Cet écrivain a publié plusieurs romans jeunesse, et a contribué à de nombreuses revues poétiques. Pierre Gemme est membre de la SGDL et de la Charte des auteurs et des illustrateurs jeunesse.

Littérature jeunesse

Flamm…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions