Livre
Néerlandais

Nasleep : over huwelijk en scheiding

Rachel Cusk (auteur), Marijke Versluys (traducteur)
Autobiografisch relaas van een vrouw over haar echtscheiding, waarna ze als moeder van twee jonge kinderen een nieuw evenwicht in haar leven moest zoeken.
Titre
Nasleep : over huwelijk en scheiding
Auteur
Rachel Cusk 1967-
Traducteur
Marijke Versluys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Aftermath : on marriage and separation
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2012
159 p.
ISBN
9789023473664 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

De auteur beschrijft in dit boek wat er gebeurde na haar echtscheiding. Ze vertelt hoe ze als gescheiden vrouw met haar twee jonge kinderen een nieuw evenwicht moest zoeken in haar leven. Ze beschrijft het einde van haar huwelijk, de verwarring en de chaos die daarna ontstaan en de gevoelens die de scheiding en het gescheiden moeder zijn bij haar oproepen. Ze is daarbij kritisch naar zichzelf: ze blikt ook terug op haar jeugd, haar leven voor de scheiding en neemt haar opvattingen over vrouw-zijn en hoe ze die vorm gaf en geeft onder de loep. Daarmee is het boek niet alleen een beschrijving van een scheiding en wat daarna kwam, het boek leest ook als een bespiegeling op het moderne leven. Het boek bestaat uit acht hoofdstukken die lezen als essays met elk een eigen thema. De auteur heeft diverse (met onderscheidingen bekroonde ) romans geschreven en enkele non-fictieboeken.

À propos de Rachel Cusk

Rachel Cusk, née le 8 février 1967 à Saskatoon, au Canada, est une écrivaine britannique.

Biographie

Deuxième des quatre enfants d'une famille installée provisoirement en Saskatchewan, elle vit une partie de son enfance à Los Angeles où ses parents ont déménagé, avant de retourner en Angleterre à l'âge de neuf ans. Elle poursuit sa scolarité dans un pensionnat à Cambridge, puis étudie la langue anglaise au New College de l'université d'Oxford. Après l'obtention de son diplôme, elle travaille chez un agent littéraire londonien.

En 1993, elle publie son premier roman, Saving Agnes, qui remporte le Whitbread First Novel Award. The Country Life (1997) est lauréat du prix Somerset-Maugham 1998.

En 2001, son essai sur l'expérience de la maternité, A Life's Work: On Becoming a Mother, suscite de nombreuses c…En lire plus sur Wikipedia