Livre
Français

Ta deuxième vie commence quand tu comprends que tu n'en as qu'une : roman

Ta deuxième vie commence quand tu comprends que tu n'en as qu'une : roman

Genre:
De achtendertigjarige Camille heeft schijnbaar alles om gelukkig te zijn, maar ze heeft ook het gevoel dat het geluk haar door de vingers glipt. Een ongeluk met de auto brengt haar in contact met Claude Dupontel, routinoloog.
Titre
Ta deuxième vie commence quand tu comprends que tu n'en as qu'une : roman
Auteur
Raphaëlle Giordano 1974-
Langue
Français
Éditeur
Paris: Eyrolles, [2017]
253 p.
ISBN
9782266270021 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

De achtendertigjarige Camille heeft schijnbaar alles om gelukkig te zijn, maar ze heeft het gevoel dat het geluk haar door de vingers glipt. Een ongeluk met de auto brengt haar in contact met Claude Dupontel, routinoloog. Hij hoort haar verhaal aan en legt uit dat zij alle symptomen van een zware ‘routinitis’ vertoont en dat hij haar kan helpen. Ze accepteert zijn aanbod en vanaf dat moment maakt ze volkomen nieuwe ervaringen mee waarbij ze weer nieuwe energie krijgt en er langzaamaan in slaagt haar geluk te hervinden. De auteur (1974) behaalt eind jaren ’80 haar diploma Grafische Kunsten de école Estienne. Na een tiental werken waarin ze haar creativiteit combineert met haar passie voor de psychologie schrijft ze in 2015 deze debuutroman die onmiddellijk een groot succes is en in vele talen uitkomt, waaronder het Nederlands*.

À propos de Raphaëlle Giordano

Raphaëlle Giordano est une romancière française née à Paris.

En 2020, elle se situe à la sixième place des auteurs les plus vendus d'après le classement GFK-Le Figaro (plus de six cent trente mille exemplaires vendus en 2019). Elle est entrée dans le top 10 de ce classement en 2018, propulsée à la 2e place (plus d'un million de livres vendus en 2017) puis à la 8e place en 2019 (plus de 600 000 livres vendus en 2018).

Biographie

Petite-fille de l'animateur de radio-télévision, parolier célèbre et résistant Jean Nohain, Raphaëlle Giordano obtient le diplôme d'arts graphiques de l'école Estienne en 1998.

Elle travaille comme créative dans une agence de communication parisienne, mais démissionne pour créer en 2006 Emotone, une agence d'événementiel créatif pour entreprises.

Après une dizaine d'ouv…En lire plus sur Wikipedia