Na een bezoek aan zijn zus in Zuid-Frankrijk, gaat de Londense antiquair Anthony op zoek naar een landhuis in de Franse Cevennen. Een van de huizen die hij bekijkt, is eigendom van Aramon Lunel. Zowel de man als zijn huis is in slechte conditie. Audrun, de zus van Aramon, bezit een deel van de grond waar het huis op staat. Wanneer Anthony na een bezoek niet meer terugkeert naar zijn zus denkt men
Sujet
Cevennen
Titre
De onafwendbare dag
Auteur
Rose Tremain
Traducteur
Eugène Dabekaussen Tilly Maters
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Trespass
Édition
1
Éditeur
Breda: De Geus, 2011
315 p.
ISBN
9789044516784 (hardback)

Commentaires

Een schoolmeisje dat wegloopt, een oudere Londense antiquair die mede vanwege de crisis zijn winkel verlaat en naar zijn zus en haar vriendin in de Cevennen gaat, een Franse boer en zijn zus die een groot geheim met zich meedragen. Het zijn zomaar verhaallijnen die alles met elkaar te maken blijken te hebben. Het lijkt alsof schrijfster Rose Tremain (1943) een ui afpelt, laag voor laag. Ze doet dit met prachtige zinnen, waarin ze de weelderige vegetatie van de Cevennen beschrijft, doordringt in de zielen van gekwetste personen én een bijzonder spannend element toevoegt als de antiquair, die zijn zinnen zette op het huis van de Franse boer, wordt vermist. Het is niet verwonderlijk dat deze mooie, uitstekend vertaalde, literaire roman op de longlist voor de Booker Prize 2010 werd geplaatst. Van de schrijfster verschenen eerder romans (o.m. het verfilmde Restoration) en toneelstukken. Boeiend verhaal vol onverwachte wendingen voor liefhebbers van een roman met diepgang en spanning. Klein…Lire la suite

À propos de Rose Tremain

Rose Tremain, née le 2 août 1943 à Londres, est une romancière britannique, lauréate du James Tait Black Memorial Prize, du Prix Orange pour la fiction, du Whitbread Book Award (aujourd'hui prix Costa) et, en France, du prix Femina étranger.

Deux de ses œuvres ont été adaptées à l'écran, l'une sous le titre Le Don du roi par Michael Hoffman en 1995 et l'autre, une nouvelle extraite de Les Ténèbres de Wallis Simpson, sous le titre Ricky par François Ozon en 2009.

Biographie

À l'université d'East Anglia, dont elle a été nommée chancelière en 2013, elle a été le professeur de Tracy Chevalier.

Elle vit à Norfolk, en Angleterre. Elle est l'épouse du biographe Richard Holmes, mère d'une fille Eleanor, et a deux petits-enfants, Archie et Martha.

Distinctions