Livre
Néerlandais
Een Engelse arts, koerier en vertrouweling van koning Charles II van Engeland (1630-1685) overdenkt op middelbare leeftijd zijn doen en laten uit vervlogen tijden. Vervolg op 'De gift van de koning'.
Sujet supplémentaire
HIS
Titre
De vriend van de koning
Auteur
Rose Tremain
Traducteur
Eugène Dabekaussen Tilly Maters
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Merivel : a man of his time
Édition
1
Éditeur
Breda: De Geus, 2014
347 p.
Note
Vervolg op: De gift van de koning
ISBN
9789044527681 (paperback)

Commentaires

Als Sir Robert Merivel (57), vroeger arts van de Britse koning Karel II en lang uit de gunst, in 1683 van dochter Margaret (17) hoort dat ze twee maanden bij vrienden in Cornwall wil doorbrengen, weet hij dat hij eenzaam zal zijn op landgoed Bidnold en besluit naar het hof van Lodewijk XIV in Versailles te gaan. Van Karel II, met wie hij weer contact heeft, krijgt hij een aanbevelingsbrief, maar in Versailles loopt hij stuk op de grote bureaucratie en de macht van de mode. Wel wordt hij verliefd op de ongelukkig getrouwde, bruisende Madame de Flamanville (45) die met hem verder wil. Nadat haar man in een duel is gedood willen ze trouwen, maar eerst moet Merivel terug naar Engeland. De historische, veelbekroonde romans van de belangrijke Engelse auteur (1943) gaan vaak over mensen die in de marge staan. Deze mooie, melancholieke roman, vervolg op het bekroonde, verfilmde ‘De gift van de koning’ (1989), beschrijft heel boeiend, vaak ook met humor en enige melancholie het leven van de ou…Lire la suite

À propos de Rose Tremain

Rose Tremain, née le 2 août 1943 à Londres, est une romancière britannique, lauréate du James Tait Black Memorial Prize, du Prix Orange pour la fiction, du Whitbread Book Award (aujourd'hui prix Costa) et, en France, du prix Femina étranger.

Deux de ses œuvres ont été adaptées à l'écran, l'une sous le titre Le Don du roi par Michael Hoffman en 1995 et l'autre, une nouvelle extraite de Les Ténèbres de Wallis Simpson, sous le titre Ricky par François Ozon en 2009.

Biographie

À l'université d'East Anglia, dont elle a été nommée chancelière en 2013, elle a été le professeur de Tracy Chevalier.

Elle vit à Norfolk, en Angleterre. Elle est l'épouse du biographe Richard Holmes, mère d'une fille Eleanor, et a deux petits-enfants, Archie et Martha.

Distinctions