De prachtige onverschilligheid : verhalen

Sarah Hall (auteur), Wim Scherpenisse (traducteur)

De prachtige onverschilligheid : verhalen

Genre:
Titre
De prachtige onverschilligheid : verhalen
Auteur
Sarah Hall
Traducteur
Wim Scherpenisse
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The beautiful indifference
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2012
153 p.
ISBN
9789041420633 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

De zeven verhalen uit deze bundel van de 38-jarige Britse auteur, die bekend werd met de psychologische roman ‘De Michelangelo van Coney Island’, starten vrij rustig, maar al gauw worden heftige gevoelens getriggerd en slaat de onrust toe. De personages blijken keer op keer tot meer rauwe emoties in staat dan eerst vermoed. In ‘Slagersgeur’ bewondert de verlegen Kathleen de ruige familie Slessor, in haar ogen echte oermensen. Dat blijken ze ook te zijn als ze wraak nemen op de man die een paard mishandelde. In het titelverhaal wacht een vrouw die boeken haat, op haar jongere minnaar. In meer dan een verhaal blijkt de liefde teloor gegaan. Troeven van deze bundel zijn de raak getekende bevreemdende sfeer, de zintuiglijke manier van schrijven en de sterke karaktertekening. Kleine druk.

À propos de Sarah Hall

Sarah Hall, née en 1974 à Carlisle en Cumbria (Angleterre), est une écrivaine britannique. Elle vit en Caroline du Nord.

Œuvres

Romans

  • (en) Haweswater, 2002
  • Le Michel-Ange électrique, Christian Bourgois, 2004 ((en) The Electric Michelangelo, 2004), trad. Jean Guiloineau, 411 p. (ISBN 978-2267017335)
  • En lire plus sur Wikipedia