Livre
Néerlandais

Koningin van de schaduw

Sarah J. Maas (auteur), Gerdien Beelen (traducteur), Anne-Marieke Buijs (traducteur)
Celaena keert terug naar het koninkrijk. Niet meer als slaaf, maar om haar naasten te wreken en het koninkrijk van de ondergang te redden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Koningin van de schaduw
Auteur
Sarah J. Maas
Traducteur
Gerdien Beelen Anne-Marieke Buijs Willeke Lempens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Queen of shadows
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2017
634 p. : kaart
ISBN
9789022580271 (paperback)

Commentaires

Toen Sarah Maas op haar 16e haar eerste fantasyroman begon te schrijven, kon ze nog niet vermoeden dat het zo'n populaire reeks zou gaan worden. Net als Maas, groeit hoofdpersoon Celaena met elk deel. In dit vierde deel heeft ze zichzelf de naam Aelin gegeven. Na alle verschrikkingen die ze heeft meegemaakt, distantieert ze zich daarmee van de naïeve persoon die ze vroeger was. Ze weet inmiddels wat voor bruut haar koning is en heeft daar een hoge prijs voor betaald. Nu is het tijd voor wraak en voor het redden van het koninkrijk. Gezien de dikte is dit deel, net als voorgaande, voor fijnproevers. Het taalgebruik en de schrijfstijl is aantrekkelijk; wat doorlezen aanmoedigt. Er gebeurt veel, maar er is ook heel erg veel dialoog en diverse personages. Het hoofd erbij houden is dus noodzakelijk. Zij die dit doen krijgen daarvoor een sterk verhaal terug en groeien mee met deze jonge getergde heldin, die met goede en mindere eigenschappen herkenning en menselijkheid zal oproepen bij lezer…Lire la suite

À propos de Sarah J. Maas

Sarah J. Maas, née le 5 mars 1986 à New York, est une romancière et nouvelliste américaine de fantasy.

Biographie

Sarah J. Maas est née le 5 mars 1986 à New York, dans l'État de New York. Elle a grandi dans le quartier de l'Upper West Side, à Manhattan. Enfant, elle aimait créer des histoires basées sur des contes ou des mythes populaires. Elle écrivait également des fanfictions de Sailor Moon dans sa jeunesse.

En 2008, Sarah J. Maas a obtenu un diplôme avec mention du Hamilton College à Clinton, Oneida County, New York, où elle s'est spécialisée dans l'écriture créative et dans les études religieuses.

Œuvres

Série Keleana

La série est rééditée en 2022 par les éditions Le Li…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions