Livre
Néerlandais
Als boekhandelaar Adam Snow op weg naar huis de verkeerde afslag neemt, stuit hij op een vervallen landhuis. Bij de voordeur aangekomen voelt hij opeens de onmiskenbare sensatie van een kleine, koude hand die in de zijne glijdt. Eerst is Adam vooral in verwarring over het incident, maar als snel krijgt hij last van angstaanvallen en nachtmerries. Wanneer hij op onderzoek uitgaat, krijgt hij steeds
Titre
De kleine hand
Auteur
Susan Hill
Traducteur
Mieke Trouw-Luyckx
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The small hand
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
125 p.
ISBN
9789021804507 (paperback)

Commentaires

Na een bezoek aan een cliënt neemt een Londense antiquair een verkeerde afslag en stuit dan plotseling op een verlaten huis met een verwaarloosde tuin. Als hij de tuin inloopt voelt hij, zonder dat er iemand te zien is, dat er een klein handje in zijn rechterhand glijdt. Dit is het begin van allerlei raadselachtige gebeurtenissen die hem steeds angstiger maken. De veelzijdige Engelse auteur schreef korte verhalen, kinderboeken, romans en thrillers. Ze werd bekroond met de Somerset Maugham Award en haar thriller 'De vrouw in het zwart'* wordt al jaren als toneelstuk in Londen onafgebroken opgevoerd. In dit verhaal,verteld door de hoofdpersoon, voert ze de lezer in eenvoudige korte zinnen waarin de spanning langzaam wordt opgevoerd, mee in een mistige onheilspellende wereld waarin geesten gedijen. Een mooi ouderwets spookverhaal zonder overbodige franje dat leest als een trein met aan het einde een verrassende ontknoping. Kleine druk.

À propos de Susan Hill

Susan Hill, née le 5 février 1942 à Scarborough, est une romancière britannique. Ses romans les plus célèbres sont Je suis le seigneur du château (I'm the King of the Castle, 1970) pour lequel elle a reçu le Prix Somerset-Maugham en 1971 ; et La Dame en Noir (The Woman in Black, 1983). Elle a été nommée Commandeur de l'ordre de l'Empire britannique (CBE) en 2012 pour ses services à la littérature.

Biographie

Fille unique, Susan Elisabeth Hill naît à Scarborough, ville côtière du Yorkshire du Nord en 1942. Sa ville natale est le cadre de son roman A Change for the Better (1969) et de quelques-unes de ses nouvelles, en particulier Cockles and Mussels.

Elle a étudié à la Scarborough Convent School, où elle s'est intéressée au théâtre et la littérature. Sa famille a quitté Scarborou…En lire plus sur Wikipedia