Grands caractères
Néerlandais

De vrouw die niet opgaf

Val McDermid (auteur), Yvonne de Swart (traducteur)
De vondst van een skelet van een man in een schoolgebouw in Edinburgh blijkt verband te houden met de naweeën van de Balkanoorlog.
Titre
De vrouw die niet opgaf
Auteur
Val McDermid
Traducteur
Yvonne de Swart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The skeleton road
Éditeur
Zoetermeer: Uitgeverij XL, © 2016
499 p.
ISBN
9789046312032 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Een bouwinspecteur ontdekt in Edinburgh een skelet in een oude school die al twintig jaar leegstaat. Het zichtbare kogelgat maakt duidelijk dat er sprake is van een misdrijf en hoofdinspecteur Karen Pirie van de afdeling Cold Cases wordt erbij gehaald. Op datzelfde moment worden twee juristen van het Internationale Strafhof in Den Haag door hun nieuwe baas aan het werk gezet om uit te zoeken wie steeds die moorden pleegt op nog niet opgepakte oorlogsmisdadigers uit de Balkanoorlog. Iets waar tot dan toe niemand zich echt druk om maakte onder het mom van ‘opgeruimd staat netjes’. Tegen de achtergrond van de Balkanoorlog ontvouwt zich een spannende en bij vlagen gruwelijke geschiedenis van moord en wraak. In flashbacks wordt het verband duidelijk tussen de beleefde tijd in de oorlog en het leven van een van de hoofdpersonages nu. Een intrigerende roman met vrouwen in de hoofdrol, waarin onbekendere aspecten van de Balkanoorlog belicht worden. Op zichzelf staande roman van de auteur van …Lire la suite

À propos de Val McDermid

CC BY-SA 4.0 - Image by Zquid

Val McDermid, née le 4 juin 1955 à Kirkcaldy, en Écosse, est une écrivaine britannique, auteur principalement de romans policiers.

Biographie

À 17 ans, Val McDermid est la première étudiante d'une école publique écossaise à fréquenter le St Hilda's College à l'Université d'Oxford. Diplôme en poche, elle s'engage dans le journalisme pendant une quinzaine d'années à Glasgow et à Manchester. Engagée dans les mouvements de gauche et de contestation pendant l'ère Thatcher, elle amorce en 1984 l'écriture d'un roman policier qu'elle met trois ans à achever : le succès de Report for Murder détermine sa vocation littéraire.

Son œuvre, qui développe les thèses féministes et engagées, compte quatre séries policières aux héros récurrents distincts : Lindsay Gordon, une journaliste lesbienne apparue dans…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions