Vijf uitverkorenen, die een duistere kracht hebben verslagen en de wereld hebben gered, worden tien jaar later nog altijd als helden gezien maar kampen ieder met hun eigen problemen. Dan worden drie van hen gesommeerd om in een parallel universum een soortgelijke strijd te leveren.
Titre
Uitverkoren
Auteur
Veronica Roth
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Chosen ones
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2020
429 p. : ill.
ISBN
9789022589380 (paperback)

Commentaires

De auteur (1988) is beroemd geworden met de Divergent-serie (ook verfilmd), voor YA. Dit boek is voor volwassenen, lees jongvolwassenen: de hoofdpersonen zijn emotioneel vrij jong en de romantiek een beetje van kalverliefdeniveau. Bij aanvang heeft, tien jaar eerder, een grote strijd tegen het kwaad plaatsgevonden; de helden die destijds de wereld redden, toen tieners, zijn nu twintigers. De hoofdpersoon worstelt met PTST en haar celebrity-status. Dan blijkt het kwaad nog helemaal niet uitgeroeid te zijn. Het verhaal speelt zich af in Chicago. Dit in de Amerikaanse en Britse pers goed ontvangen boek kent een hoog tempo en is snel geplot, spannend en vol plotwendingen. De premisse is origineel en de hoofdpersoon niet aardig, maar wel sympathiek en verrassend. Leest goed weg. Bevat ook zogenaamde krantenartikelen en geheime rapporten om het een enigszins documentair karakter te geven. De vertaling is vrij stroef. Natuurlijk begin van een serie. Vlotte en spannende bovennatuurlijke thril…Lire la suite

À propos de Veronica Roth

Veronica Anne Roth est née le 19 août 1988 à New York. Ses parents se sont séparés quand elle avait cinq ans. C'est une écrivaine américaine diplômée de l'Université Northwestern, en écriture créative. Elle est principalement connue pour sa trilogie Divergente (Divergence au Québec). Son premier livre, Divergent, tout comme son deuxième, Divergente 2 (Insurgent en anglais), ont été sélectionnés par le New York Times dans sa liste des best-sellers. Elle est également récipiendaire des Goodreads 2011 Choice Awards. Les droits filmiques de Divergent ont été vendus en avril 2012 et le film est sorti le 21 mars 2014 en Amérique du Nord.

En lire plus sur Wikipedia