Livre
Néerlandais

Courtney's oorlog

Wilbur Smith (auteur), Anne-Marieke Buijs (traducteur)
Saffron Courtney is gescheiden van haar Duitse minnaar door de Tweede Wereldoorlog en de kans dat ze elkaar ooit weer zullen zien is uiterst klein.
Titre
Courtney's oorlog
Auteur
Wilbur Smith
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Courtney's war
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2018
455 p.
Note
Vervolg op De schreeuw van de strijder
ISBN
9789401610025 (paperback) 9789401612821 (paperback, ISBN sticker)

Commentaires

Saffron Courtney werkt voor de Britse geheime dienst tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij gaat naar België en Nederland om een verrader op te sporen. Wanneer ze een hooggeplaatste Duitser om het leven brengt, ontstaat er een klopjacht op haar waar zij ternauwernood aan weet te ontsnappen. Haar minnaar, Gerhard von Meerbach is gedecoreerd jachtvlieger voor Duitsland. Hij haat het regime en wordt uiteindelijk veroordeeld tot het concentratiekamp. Aan het einde van de oorlog slaagt Saffron er in hem te vinden en hem te helpen zijn gezondheid terug te krijgen. Deel in de 'Courtney-serie' en zoals altijd spannend van begin tot eind. De schrijfstijl is vlot, met veel dialogen en acties. Daardoor is het moeilijk om het boek weg te leggen. De afloop is voorspelbaar, maar zeer bevredigend. Vervolg op ‘De schreeuw van de strijder’*, kan apart gelezen worden, al is het prettig om vorige delen uit de serie te hebben gelezen. Een aanrader voor liefhebbers van een spannende oorlogsroman.

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by jimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain et britannique de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langues, ont été des best-sellers mon…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions