Livre
Néerlandais

De prooi van de tijger

Wilbur Smith (auteur), Tom Harper (collaborateur), Annemarieke Schaap (traducteur)
Tom Courtney is een succesvolle zakenman in Afrika, maar hij ondervindt hinder van de stijgende macht van de Britse Oost-Indische Compagnie en besluit naar India te reizen.
Titre
De prooi van de tijger
Auteur
Wilbur Smith
Collaborateur
Tom Harper
Traducteur
Annemarieke Schaap Willemien Werkman Maya Denneman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The tiger's prey
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2017
430 p.
ISBN
9789401608046 (paperback)

Commentaires

Aan het begin van de achttiende eeuw is Tom Courtney met zijn vrouw voor handel onderweg van Afrika naar India. Hij lijdt schipbreuk vanwege een storm en belandt bij vijandige Indiërs. Het zwaard dat in zijn familie van vader op zoon wordt doorgegeven, wordt van hem gestolen. Zijn missie om het zwaard terug te krijgen, levert hem nog meer problemen en bloedige gevechten op. Tussendoor wordt hij geconfronteerd met familieleden waar hij het bestaan nog niet van kende. De auteur (1933) publiceert sinds 1964 diverse boeken over de familie Courtney, die zich meestal in Afrika en/of India afspelen. De plot bevat veel toeval en moet het vooral hebben van de gewelddadige taferelen, wrede martelingen en seksscènes. De doden vallen bij bosjes, zowel bij de kwaden als bij de goeden.

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by jimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain et britannique de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langue…En lire plus sur Wikipedia